Τετάρτη 17 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλει τον Λογοθέτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απαράδεκτες και πρωτοφανείς χαρακτηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Πειραιά σε βάρος των εργαζομένων η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Με επιστολή της προς τον Στ. Λογοθέτη, τον καταγγέλλει για προσπάθειες διάσπασης του εργατικού κινήματος, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και έχουν καταδικαστεί από το λαό.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον δήμαρχο Πειραιά ότι προσπαθεί να διασπάσει το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους, τη στιγμή που αυτοί αγωνίζονται ενωμένοι να διαφυλάξουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματά τους. Τον κατηγορεί, μάλιστα, ότι προσπαθεί να μεταβάλει έναν απεργιακό αγώνα των εργαζομένων σε πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ τους, φροντίζοντας να στρέψει τους μισούς ενάντια στους υπόλοιπους.

Κατακρίνει την ενέργειά του, να βαφτίσει με ανακοίνωσή του τους απεργούς ως βιαστές σωματικής και ψυχικής βίας συναδέλφων τους. Σημειώνει ακόμα ότι ενώ ο ίδιος δε χάνει ευκαιρία να διακηρύξει τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, έφτασε στο σημείο να πιέζει τους εργαζόμενους στο δήμο να υπογράψουν δηλώσεις "μετάνοιας και ταπείνωσης", προκειμένου να εισπράξουν χωρίς περικοπές τις αποδοχές τους, "θέλοντας να δημιουργήσει απεργοσπάστες και σκλάβους".

"Επιδιώκετε να μας μεταφέρετε τη σκέψη στις δεκαετίες 1950 - 60 και να μας θυμίσετε λογικές και πολιτικές που έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό και έχουν καταγραφεί στο περιθώριο της ιστορίας", αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τον καλεί, τέλος, να σταματήσει τις ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων και να στραφεί στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει ο δήμος και που ζητούν διέξοδο και λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ