Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Υπερσύγχρονο κτίριο, αλλά...

Λειτουργεί μόνο με 17 γιατρούς και 80 νοσηλευτές. Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός και Σπ. Στριφτάρης, τον ρωτούν αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη στελέχωση

Βασικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, έχει το "Μποδοσάκειο" Νοσοκομείο, που βρίσκεται στην Πτολεμαϊδα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αν και έχει μετεγκατασταθεί σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο από το 1992, δεν προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το "Μποδοσάκειο" μεταστεγάστηκε από μια ιδιωτική κλινική, δυναμικότητας περίπου 80 κρεβατιών, στο νέο κτίριο που μπορεί να καλύψει πλήρως 120 κρεβάτια. Δυστυχώς όμως, η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου δε συνοδεύτηκε από την πρόσληψη νέου προσωπικού, με αποτέλεσμα να απασχολείται ο ίδιος αριθμός εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο εργάζονται 17 ειδικευμένοι γιατροί, περίπου 100 νοσηλευτές και 80 υπάλληλοι, που καλύπτουν όλες τις άλλες αρμοδιότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τον κανονισμό του οργανισμού, για 110 κρεβάτια θα έπρεπε να απασχολούνται περίπου 350 εργαζόμενοι. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και Σπ. Στριφτάρης.Οι βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν ότι "τα βασικά τμήματα που λειτουργούν, σήμερα, στο νοσοκομείο είναι χειρουργικό, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολογικό, μαιευτικό - γυναικολογικό, μικροβιολογικό - βιοχημικό και το ακτινολογικό. Από τα παθολογικά τμήματα λειτουργούν μόνο το πνευμονολογικό, καρδιολογικό και παιδιατρικό". Χαρακτηριστικά, από τον περασμένο Δεκέμβρη, τονίζουν οι βουλευτές, δε λειτουργεί και το παθολογικό τμήμα, αφού ο μοναδικός παθολόγος που εργαζόταν δεν μπόρεσε να αντέξει τον όγκο της δουλιάς και τις εξευτελιστικές αποδοχές. Επιπλέον αποχώρησαν ένας μικροβιολόγος και ένας καρδιολόγος, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι αποχωρήσεις.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονή,"αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η παρεχόμενη νοσοκομειακή περίθαλψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είναι από τις ελάχιστες περιφέρειες που δεν προβλέπεται περιφερειακό νοσοκομείο, ενώ το συγκεκριμένο νοσοκομείο από πλευράς υποδομής και δυνατοτήτων μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο".

Εξάλλου, οι φορείς της πόλης επισημαίνουν ότι "το νοσοκομείο πρέπει να στελεχωθεί από ειδικό ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό και, παράλληλα, να τοποθετηθεί αξονικός τομογράφος, αφού υπηρετούν δυο ακτινολόγοι και μπορούν να τον λειτουργήσουν". Σ' αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος σε κανένα νοσοκομείο της Δ. Μακεδονίας, όπου, όμως, λειτουργούν τρεις ιδιωτικοί. Επίσης οι φορείς της πόλης ζητούν να συνδεθεί το νοσοκομείο με το πανεπιστήμιο ή κάποιο άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, πράγμα που δεν προβλέπεται τυπικά από καμιά διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ