Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Διασπαστική κίνηση από αξιωματικούς

Διασπαστική κίνηση αξιωματικών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΥΠΣ) και καλεί τα μέλη της να προστατέψουν το συνδικαλιστικό τους σωματείο από τους τυχοδιωκτισμούς και τη διάσπαση.

Το θέμα ανέκυψε το Μάρτη, όταν μια οκταμελής ομάδα αξιωματικών με το βαθμό του υποπυραγού, πυραγού και επιπυραγού ανέπτυξε την πρωτοβουλία δημιουργίας"Ενωσης Αξιωματικών ΠΣ".Οι αξιωματικοί στην επιστολή που μοιράζουν στους συναδέλφους υποστηρίζουν ότι πήραν αυτήν την πρωτοβουλία, επειδή στα εφτά χρόνια λειτουργίας της ΠΕΥΠΣ δεν αποκαταστάθηκε η ισοτιμία μεταξύ των μελών της Ενωσης και ότι οι αξιωματικοί εξακολουθούν να είναι μέλη β κατηγορίας. Υποστηρίζουν επίσης ότι η ξεχωριστή ένωση είναι επιβεβλημένη, για να βελτιωθεί η πειθαρχία και ο σεβασμός προς την ιεραρχία και τους θεσμούς του Σώματος που έχουν χαλαρώσει, γιατί οι αξιωματικοί έχουν διαφορετικά προβλήματα από τους πυροσβέστες κλπ.

Είναι προφανές ότι κάποιοι αναζητούν επιχειρήματα, για να δικαιολογήσουν τη διασπαστική τους κίνηση, η οποία πέρα από τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες για κατάκτηση συνδικαλιστικών ρόλων, εξυπηρετεί το μόνιμο στόχο της εργοδοσίας για τη διάσπαση του συνδικαλιστικού χώρου και τη δημιουργία ελεγχόμενων σωματείων.

Η ΠΕΥΠΣ, η οποία καλύπτει σήμερα το σύνολο των 5.500 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των 600 αξιωματικών του Σώματος, ανακοίνωσε στα μέλη της ότι "το τελευταίο διάστημα ορισμένοι αρνούνται να κατανοήσουν και να συνεισφέρουν στην ανάγκη ενδυνάμωσης του συνδικαλιστικού τους φορέα και στην καλλιέργεια κλίματος ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ των υπαλλήλων του ΠΣ. Ετσι τον τελευταίο καιρό ορισμένοι αξιωματικοί ή υπηρετούντες στην επαρχία έχουν αρχίσει να κινούνται σε διασπαστική έναντι της ΠΕΥΠΣ κατεύθυνση, οργανώνοντας συσκέψεις και παρασυγκεντρώσεις, στις οποίες καλούνται ορισμένοι "μυημένοι στο κόλπο", με στόχο τη δημιουργία ξεχωριστών σωματείων αξιωματικών ή υπηρετούντων στην επαρχία και ιδιαίτερα στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας".

Η ΠΕΥΠΣ επισημαίνει επίσης "ότι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί είναι και προβλήματα του συνόλου των υπαλλήλων. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ΠΣ, οι μισθολογικές και βαθμολογικές διεκδικήσεις και όλα τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα δεν αφορούν μόνο μια μερίδα αξιωματικών, αλλά όλους τους υπαλλήλους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής (2017-06-20 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα (2001-06-29 00:00:00.0)
Για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής (2001-03-31 00:00:00.0)
Συζητούν για κινητοποιήσεις (2000-02-11 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση αστυνομικών (1997-10-17 00:00:00.0)
Πρόταση για ενιαία Ομοσπονδία με τους αξιωματικούς (1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ