Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό απόλυση 160 ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στην ανεργία κινδυνεύουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ΣΙΤΥ και ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Μετά την αλλαγή της μίσθωσης του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, που άφησε άνεργους 140 ξενοδοχοϋπάλληλους, άλλοι 160 ξενοδοχοϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα άνεργοι με την αλλαγή των μισθώσεων στα ξενοδοχεία ΣΙΤΥ και Ηλέκτρα Παλλάς.Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 715/79, με την αλλαγή του ενοικιαστή ή την ανανέωση της σύμβασης ο μισθωτής των ξενοδοχείων που ανήκουν σε ασφαλιστικά Ταμεία δε δεσμεύεται να διατηρήσει το υπάρχον υπαλληλικό προσωπικό και αν θέλει, όπως έγινε στην περίπτωση του Μακεδονία Παλλάς που ανήκει στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, τους απολύει.

Το ξενοδοχείο ΣΙΤΥ με 36 άτομα προσωπικό ανήκει στο Ταμείο Εμπόρων και η σύμβασή του λήγει τον Μάη, ενώ το Ηλέκτρα Παλλάς, όπου απασχολούνται 120 ξενοδοχοϋπάλληλοι, ανήκει στο Ταμείο των Τραπεζοϋπαλλήλων και η μίσθωση λήγει τον Αύγουστο. Οπως επισημαίνει το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το ισχύον καθεστώς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο, γιατί συνήθως οι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν εκ νέου το παλαιό προσωπικό και ειδικά όσους αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση. Ετσι, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών και μάλιστα με την ανοχή των ασφαλιστικών Ταμείων άλλων κλάδων εργαζομένων. Το ΤΑΠ-ΟΤΕ και ο αρμόδιος υπουργός είχαν υποσχεθεί πως κανένας από τους 140 υπαλλήλους του Μακεδονία Παλλάς δε θα απολυόταν, αλλά τελικά όλοι τους σήμερα είναι άνεργοι.

"Ζητάμε, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής Αρ. Γιαρτζάς,να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα ή να τροποποιηθεί ανάλογα και καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν σ' αυτό το αίτημα. Προειδοποιούμε τους αρμοδίους πως δε θα ανεχθούμε άλλες περιπτώσεις όπως το Μακεδονία Παλλάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ