Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό

"Οργώνουν" τους χώρους δουλιάς αυτές τις μέρες συνδικαλιστές των Σωματείων Μαγείρων, Σερβιτόρων Αθήνας - Πειραιά, Καφεϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αίγινας,προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη, 25 Απρίλη, 11 π.μ. στο θέατρο "Ακάδημος".

Τα σωματεία διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, τη διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, τη μείωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση των εποχιακών, τη μη ενοποίηση του ΤΑΞΥ με άλλα ταμεία, την απαγόρευση άλλων μορφών απασχόλησης των εποχιακά εργαζόμενων κ. ά.

Με την ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και τονίζει: "Εμείς οι σύμβουλοι της ΔΑΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας κάνουμε προσπάθεια να προσανατολίσουμε το Σωματείο στην κατεύθυνση της δραστηριοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τον αγώνα ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, για μια άλλη τουριστική πολιτική, για την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και της σταθερής απασχόλησης. Δυστυχώς, οι άλλες παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δέσμιες των θεωριών της συναίνεσης και του συμβιβασμού, υπερασπιστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ακολουθώντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αποφασίζουν συμβάσεις στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής. Αποφασίζουν απραξία και συνειδητά υπερασπίζουν άλλα συμφέροντα, ξένα προς εμάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ