Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάνουν το Ταμείο υπηρεσία

Διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ για τη μετατροπή του επικουρικού Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων σε αποκεντρωμένη... υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών

Την "έντονη διαμαρτυρία" της εκφράζει η ΑΔΕΔΥ για τις κυβερνητικές νομοθετικές παρεμβάσεις που μετέτρεψαν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων - το επικουρικό Ταμείο όλων των δημοσίων υπαλλήλων - σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τροπολογία που ψηφίστηκε στα πλαίσια παλαιότερου νομοσχεδίου του υπουργείου.

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι "εντελώς αυθαίρετα" η κυβέρνηση μετατρέπει το ταμείο "σε αποκεντρωμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και έτσι φαλκιδεύεται ακόμα παραπέρα η μερική έστω αυτοτέλειά του",επισημαίνοντας ότι και αυτή η παρέμβαση είναι συνέχεια σειράς κρατικών παρεμβάσεων "που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεματικών και της περιουσίας του".

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται συγκεκριμένα στη "δέσμευση των αποθεματικών του Ταμείου", στην "επιβάρυνσή του για την κάλυψη δαπανών της κοινωνικής πολιτικής των κυβερνώντων", στη "χορήγηση δυο επιπλέον μερισμάτων στους συνταξιούχους, σε βάρος των αποθεματικών, για να καλύψει τις αδικίες της εισοδηματικής πολιτικής"! Η περιουσία του ταμείου, την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση όπως νομίζει καλύτερα μέσω της διορισμένης πλειοψηφίας της διοίκησής του, είναι πολύ μεγάλη. Ενα από τα ακίνητά του είναι το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, καθώς και το οικόπεδο που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία και για το οποίο οι Αμερικάνοι πληρώνουν μόλις 70.000 ενοίκιο τον μήνα!

Ο Δ. Αγκαβανάκης,μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", τονίζει ότι δεν πρέπει να αλλάξει η σημερινή μορφή του Ταμείου, ενώ η διοίκησή του πρέπει να συγκροτείται ολόκληρη ή έστω στην πλειοψηφία της από εργαζόμενους και όχι από διορισμένα στελέχη του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ