Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Καταγγέλλουν επίθεση συμφερόντων στα ΕΛΔΑ

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΔΑ, με αφορμή τις αλυσιδωτές ανατιμήσεις στις βενζίνες και το ποιος ευθύνεται γι' αυτές

Για επίθεση κατά των ΕΛΔΑ, που εκπορεύεται από σκληρά συμφέροντα, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΔΑ, απαντώντας σε όσους θεωρούν τα διυλιστήρια συνυπεύθυνα για τις τελευταίες ανατιμήσεις στα καύσιμα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων γίνεται από τη ΔΕΠ και όχι απ' τα διυλιστήρια. Το διυλιστήριο, σημειώνεται, είναι σταθερό εδώ και χρόνια και δεν επηρεάζεται απ' τις αυξομειώσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Ο έμμεσος ή άμεσος συσχετισμός των αυξήσεων στα καύσιμα με τα ΕΛΔΑ είναι τουλάχιστον ατυχής αν όχι εσκεμμένος, προκειμένου να συκοφαντηθούν τα ΕΛΔΑ. Ο ρόλος τους στο κύκλωμα πετρελαίου είναι και μπορεί να γίνει περισσότερο σταθεροποιητικός και παρεμβατικός υπέρ των καταναλωτών. Κάθε άλλη φωνή, καταλήγει η ανακοίνωση, που επιχειρεί να παρουσιάσει τα ΕΛΔΑ σαν επιχείρηση συντηρούμενη απ' την τσέπη του Ελληνα καταναλωτή, εκπορεύεται από τα σκληρά συμφέροντα με τα οποία συγκρούονται και τα οποία εμποδίζει να καθορίζουν ανεξέλεγκτα τις τιμές στα καύσιμα λειτουργώντας σαν καρτέλ.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι η μόνη αντισταθμιστική λύση για τις ανατιμήσεις των καυσίμων είναι η πιθανή μείωση των φόρων.

Σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των ΕΛΔΑ, Μ. Δασκαλάκη, την περασμένη βδομάδα, την ερχόμενη Τετάρτη είναι πολύ πιθανό να έχουμε μείωση των τιμών της βενζίνης, ενώ αμέσως μετά αναμένονται συνεχόμενες ανατιμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ