Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΟΤ
Φέτος θα δοθούν 7.000 λιγότερα δελτία

Αρχίζει στις 20 του Μάη η διανομή βεβαιώσεων του ΕΟΤ. Η μείωση του αριθμού των δικαιούχων επιδοτούμενων διακοπών, εντάσσεται στα πλαίσια της περιστολής της "σπατάλης" του δημόσιου χρήματος!

Τουλάχιστον 7.000 λιγότεροι εργαζόμενοι θα πάρουν φέτος δελτίο κοινωνικού τουρισμού, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 20 Μάη από τα Γραφεία του ΕΟΤ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 του Μάη. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΤ με τα στοιχεία, για τους όρους και προϋποθέσεις, που θα εφαρμόσει το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και τη σύγκριση των ίδιων στοιχείων με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που εφαρμόστηκε πέρσι. Είναι κι αυτό ένα πρόσθετο δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να "εξυγιάνει" τα δημόσια οικονομικά και να περιστείλει τη "σπατάλη" του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΤ:

  • Φέτος, θα δοθούν βεβαιώσεις (σ.σ. δελτία) για κοινωνικό τουρισμό σε 16.000 δικαιούχους. Να σημειωθεί, ότι πέρσι, ο ΕΟΤ είχε ανακοινώσει πως είχε διαθέσει δελτία σε 23.000 δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 1995.
  • Η διανομή των βεβαιώσεων στους δικαιούχους θα γίνει από τη Δευτέρα 20 Μάη έως την Παρασκευή 31 Μάη από το θέατρο "Βρετανία" (Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου) με αλφαβητική σειρά, τις εξής ημέρες. Οι δικαιούχοι με αρχικά επωνύμου από Α - Ζ τη Δευτέρα (20/5) και Τρίτη (21/5), από Η - Μ Τετάρτη (22/5) και Πέμπτη (23/5), από Ν - Σ Παρασκευή (24/5) και Δευτέρα (27/5) και Τ - Ω Τρίτη (28/5) και Τετάρτη (29/5). Επίσης, για όσους δεν μπορέσουν να προσέλθουν στις ημερομηνίες αυτές, υπάρχει πρόβλεψη να εξυπηρετηθούν την Πέμπτη 30 του Μάη, αν το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Κ και Παρασκευή 31 Μάη για επώνυμα από Λ μέχρι Ω.
  • Αυξάνονται τα όρια των εισοδημάτων, με βάση τα οποία είναι δυνατή η επιδότηση των διακοπών, αλλά παράλληλα αυξάνεται και η συμμετοχή των ίδιων των δικαιούχων για διαμονή στα ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Ομως η αύξηση αυτή, είναι χωρίς αντίκρισμα, γιατί, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους εργαζόμενους να κάνουν φτηνότερες διακοπές με την επιδότηση του ΕΟΤ, από την άλλη περιορίζει τον αριθμών των δελτίων που θα χορηγήσει.
  • Το πρόγραμμα, που αρχίζει τον Ιούνη του 1996 και λήγει το Μάη του 1997, αφορά την επιδότηση του ΕΟΤ για 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΝΠΔΔ, ΝΑΤ, καθώς επίσης και αγρότες, άνεργοι, αγωνιστές εθνικής αντίστασης, ανάπηροι και ομογενείς, εφόσον το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο κατά κατηγορία οικογενειακής κατάστασης και δεν μπορούν να επιδοτηθούν από το αντίστοιχο πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας.
  • Για τα ξενοδοχεία η επιδότηση κατ' άτομο ημερησίως με ημιδιατροφή (πρωινό) θα είναι 2.500 δρχ. για τον Ιούλη και τον Αύγουστο και 3.000 δρχ. για τους υπόλοιπους μήνες, ενώ η συμμετοχή των δικαιούχων θα είναι 3.000 δρχ. και 2.000 δρχ. αντίστοιχα. Για τα κάμπινγκ τόσο η επιδότηση του ΕΟΤ, όσο και η συμμετοχή των δικαιούχων θα είναι 500 δρχ. την ημέρα.
Εισοδήματα

Για μεμονωμένα εργαζόμενα άτομα,το μέγιστο δηλωθέν εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 εκατομ. δρχ. με προσαύξηση 500.000 δρχ. για κάθε παιδί. Για τους παντρεμένους (ένας μισθωτός) το αντίστοιχο όριο είναι 4 εκατομ. δρχ., 4,3 εκατομ. δρχ. για ένα παιδί και επαυξάνεται με 500.000 δρχ. για κάθε παιδί επιπλέον. Αν και οι δυο σύζυγοι είναι μισθωτοί, το μέγιστο εισόδημά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4,5 εκατομ. δρχ., εκτός αν είναι και γονείς, οπότε το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει μέχρι και 600.000 δρχ. επιπλέον για κάθε παιδί.

Για μεμονωμένους συνταξιούχους,προϋπόθεση επιδότησης είναι το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τα 2,5 εκατομ. δρχ., για συνταξιούχους με σύζυγο χωρίς σύνταξη τα 3 εκατομ. δρχ. και για ζευγάρι συνταξιούχων που παίρνουν δύο συντάξεις τα 3,5 εκατομ. δρχ. Τα εισοδήματα αυτά μπορούν να είναι μεγαλύτερα κατά 500.000 δρχ. για κάθε παιδί.

Δικαιολογητικά

Ολοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας τους. Επιπλέον, για τις πιο κάτω κατηγορίες δικαιούχων απαιτούνται:

  • Για τους δημόσιους υπάλληλους ή τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων πλην ΙΚΑ, καθώς επίσης και για τους αυτασφαλιζόμενους στο ΙΚΑ και τους ομογενείς,εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας έτους 1995.
  • Για τους άνεργους κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.
  • Για τους ανάπηρους (με δικαίωμα ενός συνοδού με την ένδειξη στο δελτίο "Συνοδός Αναπήρου") βιβλιάριο υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και βεβαίωση γιατρού.
  • Για τους ανάπηρους πολέμου ειδική ταυτότητα υπουργείου Εθνικής Αμυνας και απόκομμα σύνταξης Γενικού Λογιστηρίου.
  • Για τους αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης,πιστοποιητικό Εθνικής Αντίστασης.

Β. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ