Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Σενάρια αναβολής εκλογών

ΜΟΣΧΑ. -

Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις καθορισμένες ημερομηνίες, οι προτάσεις για αναβολή τους συνεχίζονται.

Ο διοικητής της στρατιωτικής περιφέρειας της Μόσχας, στρατηγός Λεόντι Κουζνετσόφ, δήλωσε χτες ότι ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοί του τάσσονται υπέρ της αναβολής των προεδρικών εκλογών, επειδή μπορεί να επιφέρουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο Κουζνετσόφ, υποστηρίζοντας την άποψη του αρχηγού της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Προέδρου, Αλεξάντρ Κορζακόφ, δήλωσε στο Πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ ότι έχει επανειλημμένα συζητήσει με τους στρατιωτικούς συναδέλφους του ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για εκλογές. Ο Κουζνετσόφ, τα στρατεύματα του οποίου οφείλουν να εμποδίσουν μια απόπειρα αυθαίρετης αναβολής των εκλογών από το Κρεμλίνο, τόνισε ότι τον ανησυχεί η προοπτική ήττας του Προέδρου Μπορίς Γιέλτσιν. "Οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση και στο διχασμό του ρωσικού λαού σε δυο στρατόπεδα, το ένα ενάντια στο άλλο", είπε ο στρατηγός.

Στο μεταξύ, ο Γιέλτσιν είχε χτες εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του Γιέλτσιν ότι οι εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα είναι ελεύθερες και δίκαιες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ