Πέμπτη 9 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

Κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των δολοφονημένων εργατών το Μάη του '36 και στη μνήμη του Γ. Τσαρουχά

Εξήντα χρόνια από τη δολοφονική επίθεση της Αστυνομίας εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών της Θεσσαλονίκης και τα αιτήματά τους εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.

Σήμερα, που αμφισβητείται το 8ωρο, η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς, οι πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας διαδέχονται η μια την άλλη και πλασάρεται ως"μονόδρομος" η υποταγή στις εντολές των Βρυξελλών, καθίστανται ζωντανά, όσο ποτέ άλλοτε, τα οράματα και οι αγώνες των αγωνιζόμενων εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του '36.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη και τον αγώνα των δολοφονημένων εργατών, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων σε ενιαίους στόχους, στην ενιαία δράση της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με την ίδια σταθερή και αμείωτη θέση ενάντια στα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Σαν φόρο τιμής η ΚΟΘ θα καταθέσει σήμερα στις 10 π.μ. στεφάνι στο μνημείο των δολοφονημένων εργατών.

Επίσης στη μνήμη του δολοφονημένου στελέχους του Κόμματος Γιώργη Τσαρουχά,από τη χούντα των συνταγματαρχών, η ΚΟΘ θα καταθέσει στεφάνι στο μνήμα του στο κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας, σήμερα στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ