Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η κρατική αδιαφορία βουλιάζει τη Νότια Εύβοια

Τα έντονα προβλήματα της τουριστικής υποδομής της Καρυστίας της Νότιας Εύβοιας και οι δυνατοί τρόποι επίλυσής τους παρουσιάστηκαν σε διήμερο που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Τουρισμού Καρύστου (ΣΕΤΚΑ), με συμμετοχή τοπικών παραγόντων, βουλευτών και εκπροσώπων του ΕΟΤ. Στην κεντρική εκδήλωση, που διεξήχθη στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρύστου, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την πικρία τους για τη μηδαμινή υποστήριξη της πολιτείας στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν για ανάπτυξη της παραγκωνισμένης, αλλά πανέμορφης Νότιας Εύβοιας. Μιας περιοχής, που στηρίζει όλες της τις ελπίδες στους φθίνοντες πόρους που αντλεί από τη λατομία (πλάκες Καρύστου), την κτηνοτροφία - αλιεία και, κυρίως, τον τουρισμό (1.500 νόμιμες κλίνες).

Τα βασικά αιτήματα των φορέων της περιοχής είναι τα εξής:

  • Η κατασκευή νέου οδικού δικτύου,που θα συνδέει την πρωτεύουσα Χαλκίδα με τη Νότια Εύβοια.
  • Η αναβάθμιση των λιμανιών της Καρύστου και του γειτονικού Μαρμαρίου, με επέκταση των υφιστάμενων χώρων και δημιουργία υποδομής θαλάσσιου τουρισμού.
  • Η δρομολόγηση νέων, μεγαλύτερων πλοίων προς το λιμάνι της Ραφήνας, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Κάρυστο.

Ο ΣΕΤΚΑ προτείνει επίσης τον εκσυγχρονισμό του αποχετευτικού δικτύου της πόλης και τη συστηματική προβολή των γύρω αρχαιολογικών χώρων,ώστε να προσελκύονται περισσότεροι και ποιοτικότεροι τουρίστες.

Β. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ