Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκύκλιος με στόχο το μαζικό κίνημα

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την εγκύκλιο για τον καταλογισμό ζημιών (σε ποιους;) που γίνονται κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων

Να ανακαλέσει την απαράδεκτη και φασιστικής έμπνευσης εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών με στόχο το χτύπημα του μαζικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο,ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Πρόκειται για την εγκύκλιο εκείνη με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες κάθε εκτελεστικού φορέα να διαπιστώνουν αμέσως το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου και των δημόσιων οργανισμών, από διάφορες ομάδες ατόμων που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και να καταλογίζουν το ανάλογο χρηματικό ποσό σε βάρος των υπευθύνων.

Στην ερώτηση, εκφράζεται η απορία "με ποιο τρόπο και ποιοι αρμόδιοι θα καταλογίζουν ευθύνες και ποιοι θα καλούνται να πληρώσουν τις καταστροφές που γίνονται, πχ κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, μιας πορείας διαμαρτυρίας κλπ., όταν μάλιστα, κατά κανόνα, τις όποιες ζημιές κάνουν βαλτοί προβοκάτορες". Δηλαδή - όπως τονίζεται στην ερώτηση - οι διάφορες υπηρεσίες καλούνται να αντικαταστήσουν τον εισαγγελέα, τις δικαστικές αρχές, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους, αφού προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η εγκύκλιος, οι υπάλληλοι, ακόμη και να μη διώκονται πειθαρχικά, πολύ εύκολα θα βρίσκονται εξιλαστήρια θύματα,δηλαδή οι μαζικοί φορείς, που παλεύουν για τα δικαιώματα του λαού, αυτά τα δικαιώματα που καταπατάνε οι αντιλαϊκές πολιτικές των διαφόρων κυβερνήσεων.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, αν πρόκειται άμεσα να ανακαλέσει αυτή την επικίνδυνη και απαράδεκτη εγκύκλιο, που έχει σαν στόχο το χτύπημα του μαζικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ