Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου και αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Ρουμανίας καθώς και το γενικό γραμματέα του ιδίου κόμματος, είχε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης, στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συζήτηση αντηλλάγησαν απόψεις για τα φορολογικά συστήματα των δύο χωρών και θίχτηκαν τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία και των ρουμανικών, που αναπτύσσουν τις συναλλαγές τους στη χώρα μας. Επίσης, η συζήτηση επεκτάθηκε σε γενικότερα θέματα οικονομικής σύμπραξης και εστιάστηκε στα ζητήματα φορολογικής συνεργασίας των δύο χωρών και αντιμετώπισης των σχετικών διμερών προβλημάτων.

ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Διάσκεψη με θέμα "Συνοριακή περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας" θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αστραχάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 16 - 17 Μάη 1996. Αυτό αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στην οποία σημειώνεται ακόμη ότι η περιοχή του Αστραχάν θεωρείται σημαντική διαδρομή συγκοινωνιών της Ρωσίας με Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και Ιράν, όπου διαφαίνονται μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

ΓΟΥΝΕΜΠΟΡΟΙ: Δυνατότητα διεύρυνσης της χρηματοδότησης βιοτεχνικών δανείων για κεφάλαια κίνησης σε γουνεμπόρους παρέχει η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα μ' αυτή, είναι δυνατή η σύναψη νέου δανείου, που το συνολικό του ύψος ορίζεται από το υπόλοιπο του κατά επιχείρηση ορίου δανειοδότησης μέσω του "ειδικού κεφαλαίου", με χορήγηση επιπλέον ποσού που αντιστοιχεί μέχρι και στο 50% των ρυθμισμένων παλαιότερων. Δάνεια επί δανείων δηλαδή...

ΕΜΠΟΡΙΟ (1): "Μήνας ελληνικών τροφίμων" διοργανώνεται στη δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα καταστημάτων του Ισραήλ "Σούπερσολ". Την οργάνωση ανέλαβε ο Ελληνικός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σε συνεργασία με το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και την πιο πάνω αλυσίδα καταστημάτων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 18 ελληνικές επιχειρήσεις και παρουσιάζουν σε 120 καταστήματα διάφορα παραδοσιακά τρόφιμα του τόπου μας. ΕΜΠΟΡΙΟ (2): Εκατό περίπου ελληνικές επιχειρήσεις, οι μεγαλύτερες στον τομέα παραγωγής τροφίμων, μηχανολογικού εξοπλισμού, δέρματος, ένδυσης και παιχνιδιών, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο γιουγκοσλαβικό κοινό από τις 6 ως τις 11 Ιούνη στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της έκθεσης με την επωνυμία"MULTI PRODUCT EXPRO '96".

ΝΟΜΟΙ: Ο "νεοτεριστικός" νόμος 2396 που ρυθμίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των νέων επενδυτικών υπηρεσιών και των άυλων μετοχών δημοσιεύεται στις σελίδες του πρώτου τεύχους του ΦΕΚ 73 της 30 Απρίλη 1996. Πρόκειται για τις "Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών" (ΕΠΕΥ), που "πουλάνε" τα νέα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ