Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προς μηχανοργάνωση και τα τελωνεία

Η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων (ΟΠΣΤ) και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Θησαυροφυλακίου - Προϋπολογισμού (ΟΣΠΘ/Π), αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποίησε χτες η "Επιτροπή για την προμήθεια αγαθών σημαντικής οικονομικής ή τεχνολογικής αξίας". Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Δρυ,και τη συμμετοχή των υφυπουργών Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη,Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γ. Μωραϊτη,υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και εκπροσώπων των κομμάτων.

Την παραπάνω απόφαση ανακοίνωσε ο Γ. Δρυς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε χτες, διευκρινίζοντας ότι φορέας διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού θα είναι το υπουργείο Οικονομικών. Αντικείμενο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των τελωνείων είναι η μηχανογραφική κάλυψη όλων των τελωνειακών διαδικασιών σε σημεία του ελλαδικού χώρου, τα οποία κρίνονται απαραίτητα από την τελωνειακή υπηρεσία.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος αυτού ανέρχεται στα 3 δισ. δρχ., ενώ το κόστος της εκπαίδευσης 2.000 τελωνειακών χρηστών και 25 τεχνικών του ΚΕΠΥΟ έχει υπολογιστεί σε 600 εκατ. δρχ.

Σε ό,τι αφορά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Θησαυροφυλακίου -Προϋπολογισμού, επισημάνθηκε ότι η συνολική αξία του έργου προσεγγίζει τα 4,4 δισ. δρχ. και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος εκπαίδευσης 50 τεχνικών και 2.200 χρηστών ανέρχεται σε 1,3 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ