Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΤΑΞΗ"
Στα βήματα του Λαμπράκη το 18ο Δεκαήμερο Ειρήνης

Σήμερα πραγματοποιείται η πορεία των ειρηνοδρόμων στην Κερασίτσα, τη γενέτειρα του αξέχαστου αγωνιστή και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης και της φιλίας των λαών

Στην Κερασίτσα της Αρκαδίας, στη γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη,χτυπά σήμερα η καρδιά του κινήματος ειρήνης.Από εκεί ξεκινά, στις 4 το απόγευμα, η πορεία των ειρηνοδρόμων με προορισμό την Τρίπολη. Τα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, όχι μόνο δε χάθηκαν, αλλά είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Η 13η πορεία απ' την Κερασίτσα στην Τρίπολη είναι μία από τις βασικές εκδηλώσεις του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης,που ξεκίνησε την Πέμπτη και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης,την Κυριακή 19 Μάη,και τις πορείες ειρήνης στη Θεσσαλονίκη και στις τέσσερις νομαρχιακές πρωτεύουσες της Θεσσαλίας την ίδια μέρα. Ενα δεκαήμερο δράσης, που περιλαμβάνει πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να αφυπνίσει και κινητοποιήσει ευρύτερα το λαό και τη νεολαία ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων", για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία, τη ματαίωση των σχεδίων έντασης στο Αιγαίο και την υπεράσπιση της ειρήνης, της φιλίας και της ισότιμης συνεργασίας.

Σε μήνυμά της η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, κάθε σκεπτόμενο και καλής θέλησης άνθρωπο, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς, να συμμετάσχουν ενεργητικά στις εκδηλώσεις του Δεκαήμερου. Να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος ειρήνης και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στις λογικές και πολιτικές του πολέμου, του "διαίρει και βασίλευε" και της Pax Americana. Να βάλουν φραγμό στα επεμβατικά και αποσταθεροποιητικά σχέδια στα Βαλκάνια και να βροντοφωνάξουν τη θέλησή τους για την αποφασιστική υπεράσπιση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών της περιοχής.


ΣΕΛ.  2,    5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ