Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον "πυρετό" του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με Παγκρήτιο Καραβάνι Ειρήνης, η Κρήτη δίνει σήμερα το δικό της στίγμα, στο 18ο Δεκαήμερο Ειρήνης. Οι φίλοι της ειρήνης, από όλους του νομούς του νησιού, θα φτάσουν στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι και θα ξεκινήσουν το καραβάνι, που θα καταλήξει στο Καστέλι Πεδιάδας, με ενδιάμεσους σταθμούς σε χωριά της Κρήτης. Εκεί θα γίνει μουσική εκδήλωση.

Λεωφορεία για το Ηράκλειο θα φύγουν από το ΚΤΕΛ Χανίων στις 8.30, από το Ηράκλειο στις 10.30 από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Την Πέμπτη 16 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά, στις 8 το απόγευμα.

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αθήνα, όπου υλοποιείται ο στόχος που έχει βάλει κεντρικά η ΠΕΔΥΕ για εκδηλώσεις και συζητήσεις, με στόχο το κίνημα ειρήνης να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

  • Στο ρυθμό του Δεκαήμερου οι νέοι. Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Αλσούπολης διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Κυριακή 12 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνοικιακού Συμβουλίου Καλογρέζας (πλατεία Δ. Σχολείου).
  • Συνάντηση - συζήτηση για την ειρήνη, διοργανώνουν σήμερα οι νέοι του Γαλατσίου (γραφεία Επ. Ειρήνης, 7 μμ).
  • Εκδήλωση με πολιτιστικό περιεχόμενο, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, την Τετάρτη, 15 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα ΕΒΕ Ν. Σμύρνης (Ικονίου και Καλλιπόλεως). Θα μιλήσει ο ιστορικός και συγγραφέας Δημήτρης Σταμέλος.
  • Με θέμα την αλληλεγγύη προς την Κούβα, διοργανώνει εκδήλωση η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου, στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου την Τετάρτη 15/5 στις 7.30.
  • Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Ηλιούπολης με τη συνεργασία 17 μαζικών φορέων.

- Αύριο Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά της Βοσνίας που φιλοξενούνται στην περιοχή, με τη συμμετοχή μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στο θεατρικό εργαστήρι του δήμου.

- Την Τρίτη 14 Μάη, θα προβληθεί αντιπολεμική ταινία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

- Την Τετάρτη 15 Μάη, διοργανώνει εκδηλώσεις από 10πμ έως και τις1.30 μμ στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.

  • Με τη συνεργασία τοπικών μαζικών φορέων, η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μάη στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου εκδήλωση για την ειρήνη, που περιλαμβάνει ομιλία, προβολή σλάιτς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση επίσης διοργανώνει στις 15 Μάη στα γραφεία της (Αχαρνών 152) η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών.
  • Στη Βίλα Δρακόπουλου, θα γίνουν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης και Κυψέλης, σήμερα Κυριακή 12/5 στις 7μμ με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη με θέμα το 1ο Συνέδριο Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, διοργανώνει, την Τετάρτη 15 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας στις 7.30.

Σημαντικές οι εκδηλώσεις και στην Κοκκινιά:

  • Σήμερα Κυριακή 12 Μάη, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Κοκκινιάς στις 7 το απόγευμα.
  • Παράλληλα, στις 16 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει πικετοφορία από την πλατεία Δαβάκη έως και την πλατεία Χαλκηδόνας.
Σε Τρίκαλα και Κοζάνη

Με εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα, μπαίνουν στο "χορό" του Δεκαήμερου Ειρήνης τα Τρίκαλα.

  • Σήμερα Κυριακή, θα γίνει στο Θέατρο Ξυλοπάροικου, στη συνοικία Ζάρκου, παράσταση Καραγκιόζη.
  • Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Μάη, με πορεία ειρήνης από την Πηγή Τρικάλων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στο τέλος της πορείας θα γίνει λαϊκό πανηγύρι.

Στην Κοζάνη, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Κυριακή 19 Μάη, 7.30 το απόγευμα, πορεία ειρήνης από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ