Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη γενέτειρα του μάρτυρα της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη,

Στη γενέτειρα του μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα Αρκαδίας, επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον των φίλων της ειρήνης, αφού ξεκινά στις 4 το απόγευμα η 13η Πορεία προς τιμήν του αγωνιστή, με προορισμό την Τρίπολη.

"Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου καλούν τους φίλους της ειρήνης, το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, να πορευτούμε και φέτος στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, συμμετέχοντας στην πορεία", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εκδόθηκε, ενώ παράλληλα στηλιτεύεται η "δράση" του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και παγκόσμια. "Γίναμε μάρτυρες της ωμής τρομοκρατίας των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών στη Βοσνία με το πρόσχημα της επιβολής της ειρήνης, που κατέληξε στην κατοχή της περιοχής από 60.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είδαμε τις εικόνες του ξεριζωμού και των καραβανιών της δυστυχίας του Σαράγεβο. Νιώσαμε πολύ κοντά την ανάσα του πολέμου στο Αιγαίο με την κρίση στα Ιμια. Παρακολουθούμε καθημερινά την πυρετώδη προετοιμασία των στρατοκρατικών επιτελείων του ΝΑΤΟ με τη συγκρότηση των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης, τη διοργάνωση ασκήσεων, την επέκταση σε άλλες χώρες. Βλέπουμε συνεχώς να στήνεται μια γιγαντιαία πολεμική μηχανή και τους εμπνευστές της να διακηρύσσουν τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την οποία αναγορεύεται το ίδιο σαν παγκόσμιος ρυθμιστής των πραγμάτων. Με αγανάκτηση βλέπουμε στα Βαλκάνια να διαμορφώνεται ένα τοπίο ιδιόμορφης ΝΑΤΟικής κατοχής, όπου οι λαοί μας βρίσκονται υπό την παρακολούθηση και κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Για την καλύτερη οργάνωση της πορείας Κερασίτσα - Τρίπολη, η ΕΕΔΥΕ έχει δρομολογήσει πούλμαν από την Αθήνα, που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος σήμερα στις 9 το πρωί. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 3844.853 και 8234.296.

Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας έχει δρομολογήσει πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν επίσης σήμερα από την πλατεία Γεωργίου στις 9 το πρωί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 336.153.

Πούλμαν θα φύγουν και από τη Μεσσηνία. Από την Καλαμάτα στις 7.30 και στις 12μ, από την Πύλο και τη Χώρα στις 12μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 0721 - 25738.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ