Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χρειάζεται ο ενωμένος αγώνας όλων

Μήνυμα της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών"

"Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας και ασφάλισης της χώρας μας. Ομως, αντιμετωπίζονται από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως εξάλλου και από τις προηγούμενες, με το χειρότερο τρόπο", τονίζει σε μήνυμά της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα των Υγειονομικών" (ΔΕΥ) με ευκαιρία τη σημερινή μέρα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει το μήνυμα της ΔΕΥ, γίνεται αντικείμενο της πιο απάνθρωπης εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα του νοσηλευτικού προσωπικού μένουν αναπάντητα απ' την κυβέρνηση. Στη συνέχεια απαριθμούνται τα βασικά προβλήματα του νοσηλευτικού προσωπικού και επισημαίνεται ότι δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την υγιεινή και ασφάλεια. Το επάγγελμα, υπογραμμίζει, αν και ανήκει στις μονάδες υψηλού κινδύνου, δεν έχει χαρακτηριστεί ανθυγιεινό.

Τα προβλήματα, τονίζει η ΔΕΥ, είναι πολλά. "Ευθύνη, συνεχίζει, πρώτα και κύρια έχουν οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Ομως, ευθύνη έχουν και οι πλειοψηφίες στα σωματεία και τις ομοσπονδίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "ΣΥΝ") που συμφωνούν μ' αυτές τις πολιτικές και αρνούνται να οργανώσουν την πάλη και την αντίσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, που η πλειοψηφία δεν έθεσε καν τα όποια αιτήματα για συζήτηση στους αρμόδιους υπουργούς. Για την παράταξή μας σήμερα, που έχει εξαπολυθεί ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα και επιχειρείται και πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, χρειάζεται ο ενωμένος αγώνας όλων".

Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, υπογραμμίζει η ΔΕΥ, για να λύσουν τα προβλήματά τους έχουν ανάγκη από γερά - ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες και όχι από κολακείες και διασπαστικά σωματεία. Ετσι, θα μπορέσουν ενωμένοι να παλέψουν όλοι μαζί κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Βασική προϋπόθεση είναι η αλλαγή των συνδικαλιστικών συσχετισμών σε όφελος των ταξικών παρατάξεων και σε βάρος των κυβερνητικών υπηρετών τους.

Η ΔΕΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην υγεία σε αντίσταση και αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της ασφάλισης και την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση. Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, να υπάρξει ενιαία εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Και το μήνυμα καταλήγει: "Πρέπει, επιτέλους, να πάψει η νοσηλευτική φροντίδα να στηρίζεται μόνο στην ευαισθησία και το φιλότιμο των νοσηλευτριών. Απαιτούμε αναγνώριση και ουσιαστική στήριξη του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ