Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
"Παρών" σήμερα στο υπουργείο Βιομηχανίας

Κινητοποιούνται ξανά οι κάτοικοι του Περάματος κατά την ανεργίας και της διάλυσης της Ζώνης. Σε συνέντευξη Τύπου χτες ο δήμαρχος της πόλης και συνδικαλιστές προειδοποίησαν με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Εξω από το υπουργείο Βιομηχανίας θα βρεθούν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο λαός του Περάματος, οι έμποροι και οι βιοτέχνες και πολλοί μαζικοί φορείς της πόλης, για να διαδηλώσουν ακόμα μια φορά ενάντια στην αποβιομηχανοποίηση, στη συρρίκνωση και τη διάλυση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που έχει εκτινάξει την ανεργία στην περιοχή στο 35%! Οι εργαζόμενοι της Ζώνης θα κάνουν παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι και θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Από κει όλοι οι συγκεντρωμένοι θα μεταβούν με πούλμαν στο υπουργείο Βιομηχανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,ο δήμαρχος του Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και αντιπρόσωποι των σωματείων της Ζώνης έκαναν σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Ο Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις γίνονται με βασικούς στόχους την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και την αντιμετώπιση της τεράστιας ανεργίας που βασανίζει την πόλη. "Μέσα στα αιτήματα - ανέφερε ο δήμαρχος - έχουμε προσθέσει και το τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί την πόλη και είναι η μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαίου.Δυστυχώς το μόνο πράγμα που έχει γίνει είναι ότι τη μελέτη για τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών, πέρα από το ΥΒΕΤ την έχει μελετήσει και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Δεν έχουν προχωρήσει όμως στη χωροθέτηση, στο πού θα πάνε δηλαδή αυτές οι δεξαμενές. Εχουμε σήμερα την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει την επόμενη βδομάδα, αλλά επειδή πολλές φορές το έχουμε ακούσει, πρέπει να δούμε την υπουργό και να πιέσουμε γίνει πράγματι η χωροθέτηση".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδης,κάλεσε τους εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και τόνισε ότι είναι φανερό πλέον ότι το ΥΒΕΤ βλέπει τη Ζώνη σαν κάτι ξένο και σε καμία περίπτωση δεν έχει στον προσανατολισμό του να την αντιμετωπίσει σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας. "Για όλα τα ζητήματα - τόνισε ο Ι. Πουντίδης - που είναι αρμόδιο το υπουργείο Βιομηχανίας παραπέμπει σε λύσεις στο αόριστο μέλλον, λύσεις οι οποίες ήδη είναι αναγνωρισμένες από το Νοέμβρη του 1995 όταν η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στα 26 σημεία για την ανάπτυξη της Ζώνης. Είναι απαραίτητη μια κλαδική ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική για το σύνολο του κλάδου της χώρας, εμείς έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις να διαμορφώσουμε μια άλλη πραγματικότητα και θα πρέπει η κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά επιτέλους τις προτάσεις μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ