Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση στο Ασκληπιείον Αθηνών

Αποχή απ' την εργασία τους και συγκέντρωση έξω από την είσοδο της ιδιωτικής κλινικής "Ασκληπιείον Αθηνών", πραγματοποίησαν χτες με καθολική επιτυχία οι εργαζόμενοι της κλινικής, στους οποίους ο εργοδότης οφείλει δεδουλευμένα και άλλες απολαβές, που κυμαίνονται από 500.000 δρχ. ως και δύο εκατομ. δραχμές για τον καθένα.

Στην κλινική παρέμεινε μόνο το προσωπικό ασφαλείας, ενώ ο ιδιοκτήτης Α. Παπαδάτος, προκειμένου να "σπάσει" τον αγώνα των εργαζομένων, κάλεσε παράνομα τις αποκλειστικές νοσοκόμες να αναλάβουν δουλιά, ενώ χρησιμοποίησε ακόμα και τον υπάλληλο του κυλικείου στη διανομή ασθενών.

Ο εργοδότης με το πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών, αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, πρόσχημα που όπως καταγγέλλουν δεν ευσταθεί. Καθημερινά - τονίζουν - πραγματοποιούνται περίπου 10 χειρουργεία, σε κάθε όροφο υπάρχουν 20 - 25 ασθενείς, ενώ πάμπολλοι είναι αυτοί που επισκέπτονται καθημερινά το διαγνωστικό τμήμα της κλινικής.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο εργοδότης για όλο το '94 και '95 δήλωνε στο ΙΚΑ μικρότερους μισθούς απ' τους πραγματικούς, ώστε να πληρώνει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Δίπλα στις εργαζόμενες βρέθηκε ο Δ. Βανδώρος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, ο οποίος χαρακτήρισε εμπαιγμό και απαράδεκτη τη στάση του εργοδότη, ενώ κατάγγειλε και τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας, της Επιθεώρησης, αλλά και του ΙΚΑ, που επέδειξαν προκλητική αδιαφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ