Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
"Μία για όλες και όλες για μία"

Πανελλαδική απεργία αύριο, συγκέντρωση και πορεία

Πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 10.30 π.μ. και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων.Διεκδικούν την αλλαγή της εργασιακής σχέσης από εργολαβική σε σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τους, ανάγκασαν, πρόσφατα, τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πασχαλίδη,να δηλώσει ότι θα καταθέσει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο να αρχίσει η αλλαγή της εργασιακής σχέσης από όσες εργαζόμενες έχουν προϋπηρεσία πέντε και πάνω χρόνια. Μια πρόταση που χαρακτηρίστηκε θετική από το Σωματείο Καθαριστριών, αλλά που έγινε δεκτή με επιφύλαξη, αφού, μέχρι σήμερα, έχουν δεχτεί αμέτρητες προτάσεις και δεσμεύσεις από τους εκάστοτε αρμοδίους, χωρίς όμως ποτέ καμία να υλοποιηθεί.

"Η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι η συνέχιση του αγώνα, όπως ξεκινήσαμε όλες μαζί πριν χρόνια, να φτάσουμε στο τέλος ενωμένες, η μία για όλες και όλες για μία", τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ