Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται τα σωματεία μετάλλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στις 4 Ιούνη και στην συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σωματεία μετάλλου απ'όλη την Αττική, διεκδικώντας ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επίλυση ασφαλιστικών τους προβλημάτων και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο περί ανεργίας.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε προχθές το απόγευμα με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας,στα γραφεία του τελευταίου. Στην σύσκεψη συμμετείχε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, τα αντίστοιχα σωματεία συνταξιούχων μετάλλου καθώς και εργοστασιακά σωματεία από Αθήνα, Πειραιά και Ελευσίνα και είχε σαν στόχο τον συντονισμό της πάλης των μεταλλεργατών απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.

Ολοι οι συνδικαλιστές καταφέρθηκαν ενάντια στην αντεργατική και αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο μικρών και μεγάλων εργοστασίων και στη διάλυση της αμαξιοβιομηχανίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της χαλυβουργίας, ενώ η ανεργία συνεχώς και οξύνεται. Καταδίκασαν την αδιάλλακτη στάση των βιομηχάνων στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις. Αδιαλλαξία, που τροφοδοτείται από την στάση της κυβέρνησης, αλλά και την τακτική της συναίνεσης της πλειοψηφίας στην διοίκηση της Ομοσπονδίας του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ