Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Βουλή το θέμα από το ΚΚΕ

Καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, με την απαράδεκτη στάση που τήρησε η κυβέρνηση απέναντι στο υπό σημαία Μπαχάμες κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο",το οποίο παραβιάζει "ωμά" την ελληνική νομοθεσία, η αρνητική της στάση απέναντι στα προβλήματα των ναυτεργατών, την προστασία της Ακτοπλοϊας και γενικότερα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που πλήττονται με την άρση του καμποτάζ. Το θέμα αυτό έφερε χτες με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής.

Ο βουλευτής, στην ερώτησή του, αναφέρει ότι το καθεστώς των ανασφάλιστων πλοίων προκαλεί τεράστιες συνέπειες σε βάρος της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτεργατών των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ενώ η άρση του καμποτάζ προκαλεί επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος της άμυνας της χώρας, της εξυπηρέτησης των νησιών, του δικαιώματος δουλιάς χιλιάδων ναυτεργατών. Ταυτόχρονα, η πολιτική που στηρίζει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου βρίσκεται πίσω από την επέκταση των εγκριτικών πράξεων του αποικιακού νόμου 2687/53 και την παράνομη επάνδρωση πλοίων που φέρουν την ελληνική σημαία, με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς ναυτεργάτες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ρωτάει: Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την προστασία της ελληνικής ακτοπλοϊας, ενάντια στην άρση του καμποτάζ όπως προβλέπει ο κανονισμός 3577/92 της ΕΟΚ; Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τα ανασφάλιστα πλοία και για την επίλυση του προβλήματος της απασχόλησης, αλλά και των άλλων προβλημάτων των ναυτεργατών, τα οποία συνεχώς οξύνονται.

  • Την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης να επιτρέψουν την παραβίαση του καμποτάζ από το υπό σημαία Μπαχάμες κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο" καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ενέργεια του ΥΕΝ και της κυβέρνησης την καθιστά ευάλωτη σε πιέσεις, διότι ανοίγει δρόμους για την άρση του καμποτάζ, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την εθνική οικονομία και τις θέσεις εργασίας χιλιάδων Ελλήνων ναυτεργατών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ