Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σαν εργοδότες...

Με εκβιασμούς, ταξίματα και ψέματα επιχειρεί η ΠΑΣΚΕ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να "μαντρώσει" τους εργαζόμενους στο συνεταιρισμό

Δε μιλούν μόνο σαν εργοδότες, αλλά και πράττουν πια σαν εργοδότες τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Μετά την απειλή που ανοιχτά διατύπωσαν πριν λίγο καιρό ότι όσοι εργαζόμενοι δεν πάρουν μετοχές θα απολυθούν (!), τώρα επανέρχονται δριμύτεροι. Προκειμένου να σύρουν εκβιαστικά όλους τους εργαζόμενους στην κάλπη για την εκλογή διοίκησης στο συνεταιρισμό, που συστήθηκε στη βάση της εκτρωματικής λύσης 49 - 51%, απειλούν σε ανακοίνωση της παράταξής τους: "Οι ελάχιστοι που έκαναν το λάθος να αυτοεξαιρεθούν από το συνεταιρισμό, θα πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους ως μέτοχοι, αλλά επειδή δεν είναι μέλη δε θα έχουν μερίδιο στα κέρδη του συνεταιρισμού"!

Δεν αρκούνται, μάλιστα, σε απειλές, αλλά ρίχνουν και τα σχετικά "δολώματα". "Παραμυθιάζοντας" αδίστακτα τους εργαζόμενους, τους τάζουν τη διανομή "κάποτε" (!) των τόκων ενός δισ. δραχμών, ποσό που... θα προκύψει από τα 57 εκατομμύρια, που έχουν παρακρατηθεί από όσους πήραν μετοχές, αλλά που... θα διανεμηθεί σε όσους ψηφίσουν και γίνουν μέλη του συνεταιρισμού..! Με αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο εμφανίζονται τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ ("Συνδικαλιστική Αλλαγή"), ζητώντας από τους εργαζόμενους να τους υπερψηφίσουν και να "απομονώσουν" την "Εργοστασιακή Επιτροπή",η οποία καλεί τους εργαζόμενους σε αποχή - άκυρο - λευκό κατά τις εκλογές για ανάδειξη διοίκησης στο συνεταιρισμό. Οι εκλογές ολοκληρώνονται σήμερα.

Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ για εκβιασμούς, ταξίματα, ψέματα και τερτίπια."Το καταστατικό του συνεταιρισμού μιλά και για ζημιές. Τι θα γίνει λοιπόν; Εσείς θα μοιράζετε τα... κέρδη και εμείς μόνο τις ζημιές; Η, μήπως θα τα πάρετε όλα εσείς, μετοχές, κέρδη, ζημιές;. Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" δεν κρύφτηκε ποτέ. Ούτε επί Νιάρχου. Για τις θέσεις και τον αγώνα της οι εργαζόμενοι την τίμησαν και από τρίτη δύναμη την έβγαλαν δεύτερη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ