Κυριακή 19 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΤΟ 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ανοίγει μαχητικά τις πύλες του στο Αύριο. Την Τετάρτη, 22 του Μάη, ως και την Κυριακή, 26 του μήνα, η καρδιά του επαναστατικού και εργατικού κινήματος θα χτυπά στην αίθουσα συνεδρίου του Κόμματος στον Περισσό. Οι αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου θα αποτελέσουν οδηγό δράσης και αντεπίθεσης ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, σε μια πορεία αντίστασης και αγώνα, με προοπτική την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την αλλαγή της κοινωνίας, το σοσιαλισμό (σελίδες 24 - 25)

ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ της ειρήνης, της επιστήμης και του αθλητισμού. Ο μάρτυρας της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν ένας γνήσιος και πρωτοποριακός επιστήμονας. Στη συνείδηση του λαού είχε καταγραφεί σαν "γιατρός της Αριστεράς". Σε όλη του τη ζωή, που επισφραγίστηκε με τη δολοφονία του, πάλεψε για την ειρήνη, τον αθλητισμό και πάνω από όλα για τον συνάνθρωπό του (σελίδες 16 - 17)

ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ οδήγησε την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία η υποχωρητικότητα που έδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στις απαιτήσεις των Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, το οποίο δουλεύει για το λογαριασμό του καρτέλ της ευρωπαϊκής τσιμεντοβιομηχανίας. Στις σελίδες του "Ρ" αφιέρωμα στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία (σελίδες 8 - 10)

"ΞΗΛΩΝΟΥΝ" την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην ΕΕ. Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου προτείνει, ενόψει της αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ την κατάργηση των Κοινών Οργανώσεων Αγορών των αγροτικών προϊόντων και την πλήρη φιλελευθεροποίηση των γεωργικού εμπορίου (σελίδα 36)

ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ έξοδα των σχολείων, αποτελούν ένα ακόμα πρόσχημα για την επιβολή πρόσθετων φόρων στις πλάτες των δημοτών, αφού στο μεταξύ η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους δήμους και τις κοινότητες (σελίδα 15)

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές κατασπαταλιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία προσφέρουν ορισμένα "ψίχουλα" στους ανέργους, που εντάσσονται σ' αυτά, με τη μορφή της επιδότησης και από την άλλη σε διάφορα "τρωκτικά" πηγαίνουν τα δισεκατομμύρια. Η μείωση της ανεργίας είναι μόνο το πρόσχημα για την απορρόφηση των πόρων (σελίδα 16)

ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ εμπορικό λιμάνι βρίσκεται στην Πολιόχνη της Λήμνου. Ο καθηγητής Χρήστος Ντούμας παρουσιάζει στο "Ρ" τα αποτελέσματα του συνεδρίου για τον αρχαίο πολιτισμό του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Μια συνάντηση - αποτέλεσμα 35χρονης έρευνας, που κάλυψε ένα τεράστιο κενό για την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών του Αιγαίου (σελίδα 20

ΣΤΗΡΙΖΕΙ τα όνειρα των καλλιτεχνών. Ο λόγος για το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Συζήτηση με την Εύα Μελά, πρόεδρο του Επιμελητηρίου, η οποία δίνει το στίγμα της νέας διετίας, όπως αυτό προκύπτει από τις πρώτες συνεδριάσεις του ΔΣ. Μιλά για τα προβλήματα, τους πόθους, τις διεκδικήσεις και τα οράματα του εικαστικού κλάδου (σελίδα 19)

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ξαφνικά άρχισαν να... αγαπούν τη Βρετανία περισσότερο από τη Νότια Κορέα και επιστρέφουν και πάλι σ' αυτήν. Βιομηχανίες επαναφέρουν τις εργοστασιακές τους εγκαταστάσεις μια και οι έρευνες που έκαναν δείχνουν ότι τα εργασιακά κοστολόγια είναι χαμηλότερα στη Βρετανία από τη Νότια Κορέα. Ενα εργατικό δυναμικό εξουθενωμένο από την ανεργία είναι έτοιμο, να εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (σελίδες 44 - 45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ