Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Επίθεση Ζέλεφ κατά της κυβέρνησης

ΣΟΦΙΑ. -

Η οξεία και εφόλης της ύλης σύγκρουση Ζέλεφ - Βιντένοφ επανήλθε χθες στο βουλγαρικό πολιτικό σκηνικό, με εντυπωσιακό τρόπο: ο Πρόεδρος Ζέλιου Ζέλεφ κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν Βιντένοφ ότι εξαιτίας της πολιτικής της η χώρα βρίσκεται "στα πρόθυρα της κατάρρευσης".

"Αυτό που συμβαίνει στη Βουλγαρία", είπε ο Ζέλεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "24 Ωρες", "είναι πιο τρομερό από οποιαδήποτε συνηθισμένη κρίση". Μιλώντας για την ελεύθερη πτώση του εθνικού νομίσματος της χώρας, του Λέβα, στην εγχώρια και τις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και την πρόσφατη χρεοκοπία δύο τραπεζών, ο Ζέλεφ υποστήριξε ότι "μπορεί να φτάσαμε στο σημείο όπου οι διαδικασίες δεν μπορούν πλέον να ελεγχθούν".

Τι φταίει για τη σημερινή κατάσταση, κατά Ζέλεφ; Η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, ξεσπαθώνει ο Βούλγαρος Πρόεδρος. Η κυβέρνηση "αφιέρωσε πολύ χρόνο για να επεξεργαστεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων". Κι "έγινε φανερό κάτι ακόμα χειρότερο". Το ότι δηλαδή οι σοσιαλιστές του Βιντένοφ "δεν μπορούν να κυβερνήσουν".

Σε τι στοχεύει ο Ζέλεφ με αυτή την τελευταία επίθεση κατά του άσπονδου εχθρού του, Ζαν Βιντένοφ; Μα, να συγκεντρώσει γύρω του την αντιπολίτευση. Την 1η Ιούνη, τα κόμματά της θα εκλέξουν κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος του έτους. Ο Ζέλεφ εκτιμά ότι μια "ενωμένη αντιπολίτευση" (περί τον ίδιο, προφανώς), μπορεί να κερδίσει την αναμέτρηση και στη συνέχεια "να προκηρύξει πρόωρες εκλογές"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ