Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Κυβερνητική αβεβαιότητα

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Η πρώτη κυβέρνηση των Ινδουιστών - εθνικιστών στην Ινδία μπορεί να αποδειχθεί και η πιο βραχύβια στην ιστορία της "μεγαλύτερης δημοκρατίας του πλανήτη": Το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) θα ζητήσει μεν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη 550μελή Βουλή την 27η Μάη, αλλά δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να την αποσπάσει.

Στην ψηφοφορία, η οποία αρχικά αναμενόταν για την 30η Μάη, η κυβέρνηση του Ατάλ Μπιχάρι Βαϊπαγί δεν έχει, κατά πολιτικούς αναλυτές, παρά ελάχιστες πιθανότητες να συσπειρώσει όλους όσοι απαιτούνται για να λάβει το "χρίσμα". Από την πλευρά του, το Εθνικό - Αριστερό Μέτωπο υποστηρίζει ότι διαθέτει την πλειοψηφία, σε συνεργασία με το ηττηθέν Κόμμα του Κογκρέσου, και θα καταρρίψει την κυβέρνηση του Βαϊπαγί.

Νέα Τρομοκρατική Επίθεση

22 είναι οι νεκροί από τη χτεσινή έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο, στην περιοχή Νταούσα του κρατιδίου Ρατζαστάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η νέα τρομοκρατική ενέργεια έρχεται μόλις μία μέρα μετά την κοινή επίθεση δύο αυτονομιστικών οργανώσεων του Κασμίρ στο Νέο Δελχί, η οποία στοίχισε τη ζωή, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σε 28 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ