Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Μεγάλες οι απώλειες του ρωσικού στρατού

ΓΚΡΟΖΝΙ. -

Βαρύτατες οι απώλειες του ρωσικού στρατού στην Τσετσενία. Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 40 Ρώσοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 48 άλλοι, στη διάρκεια επιδρομής ανταρτών στην πόλη Μπαμούτ της Νοτιοδυτικής Τσετσενίας.

Το πρακτορείο "ΙΝΤΕΡΦΑΞ" μεταδίδοντας την παραπάνω είδηση έκανε λόγο για"σφοδρότατες" μάχες που εξελίσσονται στον οικισμό Μπαμούτ (60 χλμ νοτιοδυτικά του Γκρόσνι). Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν ότι σε πυραυλική βάση του Μπαμούτ έχουν καταφύγει περίπου 1.000 αυτονομιστές αντάρτες, δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και διέψευσαν τις τελευταίες πληροφορίες για τις βαριές απώλειες του στρατού.

Πάντως, το ίδιο 24ωρο, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Πάβελ Γκρατσόφ, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα περιορίσει τον αριθμό των τακτικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σταλεί στην Τσετσενία μέχρι την 1η Αυγούστου. "Τα στρατεύματά μας πολεμούν με αξιοπρέπεια" είπε ο υπουργός μιλώντας σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Γιεκατερινμπούργκ στα Ουράλια Ορη, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα κατά πόσους άνδρες θα μειωθούν τα ρωσικά στρατεύματα στην Τσετσενία.

  • Εννιά άτομα σκοτώθηκαν, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 11 μετά την κατάρρευση πενταώροφης πολυκατοικίας στη ρωσική πόλη Σβετογκόρσκ, κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία. Οι πρώτες πληροφορίες απέδωσαν την κατάρρευση του κτιρίου σε διαρροή υγραερίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ