Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βολές κατά του φορολογικού συστήματος

Θέμα επάρκειας του φορολογικού συστήματος και έμμεσες βολές κατά των "αντικειμενικών" κριτηρίων φορολόγησης των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, έθεσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Α. Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα σε ομιλία του, στο συνέδριο της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ανέφερε ότι "χρειάζεται επενδυτική αντίληψη και μια νέα φορολογική αντίληψη, κάτι που από κοινού χρειάζεται να διαμορφώσουν κράτος και παραγωγικές δυνάμεις". Σε διαφορετική περίπτωση - ανέφερε στη συνέχεια - η υπόθεση αυτή θα μας οδηγήσει σε σκιαμαχίες μεταξύ μας σχετικά με τα κριτήρια φορολογίας.Καταλήγοντας άσκησε κριτική στο φορολογικό σύστημα της τελευταίας 20ετίας, "μιας και το ελληνικό δημόσιο δεν κατάφερε 20 χρόνια να δημιουργήσει έναν ενιαίο αριθμό ταυτότητας Φορολογικού Μητρώου για όλους τους Ελληνες πολίτες".

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι γενικόλογες αναφορές στο φορολογικό σύστημα και οι βολές κατά των "κριτηρίων", από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών, έχουν έντονη προεκλογική χρειά στην προοπτική του κομματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι η συμμετοχή εκπροσώπων των μικρομεσαίων στρωμάτων είναι σημαντική.

Αναφορά έκανε ο Α. Τσοχατζόπουλος και στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ), στη δημιουργία της κοινής Κεντρικής Τράπεζας και τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος. Επαναλαμβάνοντας τις απόψεις περί μονόδρομου, ανέφερε ότι η πορεία προς την ενιαία αγορά είναι "προδιαγεγραμμένη είτε μας αρέσει είτε όχι". Σε μια θεωρητική προσέγγιση του θέματος της γραφειοκρατίας και επικαλούμενος τον Μ. Βέμπερ έθεσε το ερώτημα γιατί πρέπει να μιλάμε για γραφειοκρατία στην Ελλάδα, αφού δεν έχουμε ολοκληρωμένο σύνολο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ