Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1996-'97
Αρχισε το παζάρι για το ποσοστό αυξήσεων

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Ανάπτυξης στις αυξήσεις των διδάκτρων που θα ισχύσουν για το ερχόμενο σχολικό έτος, όπως προκύπτει και από τη χτεσινή, πρώτη για φέτος, συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Συγκεκριμένα, χτες ο Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε στους τελευταίους ότι με βάση τα κοστολογικά στοιχεία των σχολείων, όπως προκύπτουν από την έρευνα του υπουργείου, δε δικαιολογούν αυξήσεις πάνω από τα επίπεδα του επίσημου αναμενόμενου πληθωρισμού στο τέλος του χρόνου και μάλιστα η πολιτική ηγεσία προσανατολίζεται στο να εγκρίνει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό.Οι αποφάσεις του υπουργείου για το θέμα αυτό αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών εμφανίζονται διαλλακτικοί στο ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με το υπουργείο για αυξήσεις στα δίδακτρα του σχολικού έτους 1996-'97 της τάξης του 8%-9%.

Πάντως θεωρείται πιθανή η επίτευξη μιας νέας "συμφωνίας κυρίων" μεταξύ ιδιοκτητών και υπουργείου Ανάπτυξης στα επίπεδα αυτά, προκειμένου από τη μια να μην εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι "νοθεύει" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους νόμους της "ελεύθερης αγοράς" και από την άλλη οι ιδιοκτήτες να μπορούν στην πράξη να παραβιάσουν τη "συμφωνία", αφού δε θα περιορίζονται από μια νέα νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ