Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΕΛΚΕΠΑ -ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ: Με την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου άρχισε χτες τις εργασίες του το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Παραγωγικότητας που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μάη. Θέμα του Συμποσίου που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ) είναι "Η Παραγωγικότητα την Εποχή της Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας: Στρατηγικές, Προβλήματα, Προοπτικές", ενώ τις εργασίες του πρόκειται να παρακολουθήσουν περίπου 400 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Χτες πρώτη μέρα του συνεδρίου μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο Ελληνας Επίτροπος στην Κοινότητα Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΚΕΠΑ, Γιάννης Νικολάου καθώς και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μηνάς Σταυρακάκης.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με κέρδη συνολικού ύψους 26,2 δισ. δραχμών, έκλεισε ο ισολογισμός της Εμπορικής Τράπεζας για το 1995, έναντι κερδών 39,4 δισ. δραχμών που είχε εμφανίσει η τράπεζα το 1994. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της Εμπορικής, η οποία σημειώνει πως τα αποτελέσματα χρήσης 1995 δεν έχουν ενισχυθεί με έσοδα από μη δεδουλευμένους τόκους που προκύπτουν από την πώληση τοκομεριδίων. Η διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι αν συνυπολογιστούν διάφοροι παράγοντες που τα κέρδη του 1994 εμφανίζονται διογκωμένα, τότε τα κέρδη της χρήσης του 1994 και του 1995 "δεν εμφανίζουν ουσιώδεις μεταβολές".

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ: Μετά τα κέρδη - ρεκόρ ύψους 2,8 δισ. δρχ. του 1995, η Στεγαστική Τράπεζα αναμένει και φέτος αύξηση της κερδοφορίας της τουλάχιστο κατά 30%, παρόλο που τα σενάρια περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος "δίνουν και παίρνουν". Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Στεγαστικής, οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων της τράπεζας αυξήθηκαν το 1995 κατά 42,5% έναντι του 1994, διαμορφώνοντας το υπόλοιπο του σχετικού λογαριασμού σε 70,8 δισ. δρχ. Ενδεικτικό της ελπιδοφόρας πορείας της ενυπόθηκης πίστης είναι πως το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους τα χορηγηθέντα δάνεια της (κρατικής) Στεγαστικής έφτασαν ήδη τα 8,5 δισ. δρχ. - τα περισσότερα επιδοτούμενα - έναντι 3,5 δισ. δρχ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 140%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κέρδη ύψους 1,8 δισ. δραχμών εμφανίζει για τη χρήση 1995 η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας, έναντι κερδών 1,9 δισ. δραχμών το 1994 και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της τράπεζας θα πρότεινε στη χτεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 984 εκατ. δραχμών που αντιστοιχεί σε 100 δραχμές ανά μετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ