Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τον Ιούλη του 1997, φυσικό αέριο στη Λάρισα

Τον Ιούλη του 1997 θα είναι διαθέσιμο στους οικιακούς καταναλωτές της Λάρισας το νέο εύχρηστο και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο του φυσικού αερίου (ΦΑ). Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, η οποία αναφέρει ότι η σύμβαση για την κατασκευή των δικτύων για τη διανομή του φυσικού αερίου στους οικιακούς καταναλωτές της Λάρισας υπογράφτηκε χτες και τα έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 14 μηνών.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,182 δισ. δρχ., ανατέθηκε ύστερα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό στην τεχνική εταιρία ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου πόλης - διανομής ΦΑ σε μήκος 63 χλμ. Τη διοίκηση του έργου αναλαμβάνει η Δημοτική Επιχείρηση ΦΑ Λάρισας (ΔΕΦΑΛ), με την οποία η ΔΕΠΑ έχει υπογράψει σχετική συμφωνία. Με το πέρας των έργων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον δίκτυο διανομής μέσης πίεσης, υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 νοικοκυριά και εμπορικές επιχειρήσεις στη Λάρισα θα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου καυσίμου.

  • Το φυσικό αέριο στην αστική κατανάλωση θα είναι το θέμα διημέρου που διοργανώνει αύριο και μεθαύριο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ