Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από ταινίες πάμε καλά

Ο κύριος Τσου, ένας χήρος, που ζει πολλά χρόνια μαζί με τις κόρες του και κάθε Κυριακή βράδυ με τελετουργικό τρόπο ετοιμάζει το οικογενειακό δείπνο, κλέβει την αποψινή τηλεοπτική παράσταση. Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Φαϊ, ποτό, αρσενικό και θηλυκό" του Αϊνγκ Λι, που έχει θέμα τον έρωτα, τις αποκαλύψεις, τα αισθήματα, τις φαντασιώσεις, τις ελπίδες και τα όνειρα όλων εκείνων που κάθονται γύρω από το υπέροχο οικογενειακό τραπέζι. Εκεί θα γίνουν οι συγκρούσεις του παλιού με το νέο, του πάθους με την απάθεια, της άρνησης της επιταγής, της σύγχρονης ζωή και των γονιών - παιδιών, γυναίκας. Και γίνονται όταν η όρεξη ανοίγει... Μια συγκινητική κομεντί με πικρό χιούμορ.

Από το STAR στις 22.15 "Απόδραση από το Αλκατράζ" του Ντον Σίγκελ.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του βαρυποινίτη Φρανκ Μόρις, που μαζί με άλλους δύο καταδίκους κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να αποδράσει από τις τρομερές φυλακές του Αλκατράζ το 1962. Η ταινία εντυπωσίασε το κοινό, αλλά και τους κριτικούς, τόσο για τη σκηνοθετική ακρίβεια, όσο και για την εκπληκτική παρουσία και ερμηνεία του Κλιντ Ιστγουντ. Ο σκηνοθέτης, με απίστευτο ρεαλισμό, δίνει τις καθημερινές στιγμές των εγκλείστων, τις συνήθειές τους, τις λύσεις που δίνουν στα προβλήματα που τους δημιουργεί η στέρηση της ελευθερίας και η αποκοπή από τον έξω κόσμο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια δυνατή ταινία.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.45 "Κρεμάστε τους ψηλά" του Τεντ Ποστ.

Μια ακόμη ταινία με τον Κλιντ Ιστγουντ, η πρώτη για την ακρίβεια ταινία του, μετά τη συνεργασία του με τον Σέρτζιο Λεόνε, που δείχνει έναν Ιστγουντ νέο, όμορφο και δυνατό, να οδηγείται άδικα στην κρεμάλα. Ομως, να, που την τελευταία στιγμή κάτι συμβαίνει και ο αγρότης τη γλιτώνει, έχει πέσει ο από μηχανής Θεός φαίνεται, και δε φτάνει μόνον αυτό, αλλά γίνεται βοηθός του σερίφη. Ο απώτερος σκοπός του είναι εμφανής: Θέλει να εκδικηθεί. Σε όλα του έργα, ο Ιστγουντ δηλώνει ότι όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη εκείνος καταφεύγει στην αυτοδικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ