Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αηδόνια" στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δίπλα στα υπόλοιπα ευρήματα - όσα δηλαδή δεν έπεσαν θύματα της λαθρανασκαφής - από τη νεκρόπολη των "Αηδονιών" θα εκτίθεται από σήμερα και μέχρι 1η του Σεπτέμβρη,στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,ο "θησαυρός των Αηδονιών", γράφοντας έτσι την τελευταία λέξη στην περιπέτεια της διεκδίκησης του μυκηναϊκού θησαυρού. Μετά την έκθεση τα "Αηδόνια" θα "πετάξουν" για τον τόπο τους, τη Νεμέα.

Το ΥΠΠΟ θεωρεί την επιστροφή του θησαυρού νίκη της χώρας "απέναντι στον δαιδαλώδη λαβύρινθο του λαθρεμπορίου",όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ, Γιώργος Θωμάς.Ενώ ο υπουργός Σταύρος Μπένος ευελπίστησε ότι "αυτή η έκθεση θα είναι προανάκρουσμα μιας άλλης μεγάλης στιγμής για την Ελλάδα: της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα".

Την έκθεση παρουσίασε η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Αικατερίνη Δημακοπούλου,που τόνισε ότι βασικός κορμός είναι ο θησαυρός που επαναπατρίστηκε, αλλά πλουτίζεται με δύο ακόμη ενότητες: τα υπόλοιπα ευρήματα της ανασκαφής από το Μουσείο Νεμέας και αντιπροσωπευτικά δείγματα μυκηναϊκής σφραγιδογλυφίας από τη συλλογή του Εθν. Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε ερώτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος, ο γενικός γραμματέας είπε ότι "ο χώρος φυλάσσεται και ολοκληρώνονται οι απαλλοτριώσεις, αλλά ακόμα δεν έχει εκπονηθεί ανασκαφικό πρόγραμμα" και δήλωσε, ότι "μέχρι το 1997 θα εγκαινιαστεί το Μουσείο των Μυκηνών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ