Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυο χρόνια μετά (... )

Στον ιδρυτή της Μάνο Χατζιδάκι αφιερώνει η "Ορχήστρα των Χρωμάτων",τη συναυλία της (1/6) στο Μέγαρο Μουσικής.

"Φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που έφυγε ο Μ. Χατζιδάκις" σημείωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γ. Κουρουπός."Η συναυλία αυτή δεν πρέπει να μοιάζει με μνημόσυνο για ένα φίλο που έφυγε, αλλά σαν μια γιορτή του "Αγίου Μάνου" της μουσικής".

Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκινάει με ένα δημοφιλές έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το Αντάτζιο για έγχορδα του Μπάρμπερ.Το πρώτο μέρος της συνεχίζεται με το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ.Σολίστ η Ντόρα Μπακοπούλου.Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το έργο του Μπερνστάιν "Ψαλμοί του Τσίτσεστερ".Για το κείμενο, που τραγουδιέται στα εβραϊκά, χρησιμοποιήθηκαν τρεις ψαλμοί του Δαβίδ και στίχοι από άλλους ψαλμούς. Σολίστ θα είναι ο Μανουέλ Μράσεκ (από γερμανική παιδική χορωδία).

Το πρόγραμμα κλείνει με τα "Πινδαρικά" του Μ. Χατζιδάκι, από τα λίγα έργα του συνθέτη γραμμένα για ορχήστρα και σολίστ. "Γι' αυτό", είπε ο Γ. Κουρουπός "σκεφτόμαστε να κάνουμε στο μέλλον κάποιες διασκευές έργων του, ώστε να εμπλουτιστεί λίγο το ρεπερτόριο της Ορχήστρας". Την "Ορχήστρα Χρωμάτων" διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.Σολίστ οι: Ελένη Λιώνα και Αντώνης Κοντογεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ