Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
"Ηρεμία" για να "αποδώσουν" οι εξαγγελίες

Να χαμηλώσουν τους τόνους και να περιορίσουν την ένταση στην εσωκομματική αντιπαράθεση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μη δίνει την εικόνα αλληλοσπαρασσόμενου κόμματος, ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από τους υπουργούς.

Ο Κ. Σημίτης επιθυμεί μια ομαλή πορεία προς το συνέδριο, ακριβώς για να δοθεί η δυνατότητα να αποδώσουν "πολιτικά οφέλη" οι κυβερνητικές εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα, όπως το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι αναμενόμενες "αυξήσεις" στους χαμηλοσυνταξιούχους κ. ά. Αυτό που ενοχλεί τον πρωθυπουργό είναι ότι οι υψηλοί τόνοι στην εσωκομματική αντιπαράθεση εξουδετερώνουν την "αποτελεσματικότητα" της προσπάθειας που καταβάλλει να εμφανίσει ένα φιλολαϊκό προσωπείο.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στη χτεσινή συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να περιορίσουν τις δημόσιες δηλώσεις, που δημιουργούν την εικόνα ενός αλληλοσπαρασσόμενου ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν επιτρέπουν να φανεί προς τα έξω ότι η κυβέρνηση επιτελεί έργο. Αναφερόμενος στο συνέδριο, είπε ότι πρόκειται για κορυφαία διαδικασία, που πρέπει να προφυλαχτεί από τις δηλώσεις και το αρνητικό κλίμα που ενισχύεται από τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του υποδέχτηκαν μάλλον αδιάφορα τις πρωθυπουργικές προτροπές και υποδείκνυαν ότι πρώτα πρέπει να δώσει το παράδειγμα ο ίδιος, περιορίζοντας τους "θερμοκέφαλους" υποστηρικτές του, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία του Κ. Σκανδαλίδη,που αποσκοπεί στη διαμόρφωση κλίματος και όρων ενότητας και για μετά το συνέδριο. Χτες συναντήθηκε με τον Α. Τσοχατζόπουλο,ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του ότι αν δεν παραιτηθεί ο Κ. Σημίτης από την υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου, ο ίδιος δεν πρόκειται να δεσμευτεί να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κινήματος Α. Παπανδρέου,ο οποίος συνεχίζει να "υπενθυμίζει" ότι μετέχει ενεργά στα δρώμενα στο κυβερνών κόμμα, συναντήθηκε χτες το βράδυ με τη γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τ. Αντωνίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το βλέμμα στις ευρωεκλογές με στάση στο συνέδριο (1999-03-09 00:00:00.0)
"Ενέκρινε" πορεία προς συνέδριο τριγμών (1999-01-12 00:00:00.0)
Αρχισαν οι αντιπαραθέσεις (1998-09-19 00:00:00.0)
Σε φάση τακτικών ελιγμών όλες οι πτέρυγες (1998-02-24 00:00:00.0)
"Ευθυγραμμισμένοι" (1998-02-21 00:00:00.0)
Πού οδηγεί η σύγκρουση; (1996-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ