Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ευθυγραμμισμένοι"

"Ο κύριος Τσοχατζόπουλος είναι ευθυγραμμισμένος και ταυτισμένος" με την κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό. Η δήλωση ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και έγινε χτες, ενόσω η υπόθεση του Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε εξέλιξη. Ισως εκφράζει ευσεβείς πόθους. Ισως επιβλήθηκε από τους κανόνες λειτουργίας ενός κομματικού φορέα, ώστε να μην ριχτεί "λάδι στη φωτιά" στο εσωτερικό του. Ισως συνιστά άλλη μια επίδειξη κυριαρχίας του κ. Σημίτη στο εσωκομματικό πεδίο, μέσω της "πρόκλησης", που συνιστά να ισχυρίζεται για τον "αντίπαλό" του, και μάλιστα σε μια στιγμή κρίσης των σχέσεών τους, ότι ταυτίζεται μαζί του. Τα παραπάνω είναι όλα πιθανά. Ομως, η αλήθεια είναι ότι, τελικά, η δήλωση του Δ. Ρέππα είναι ακριβής. Για μια φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει αλήθεια!

***

Πράγματι, ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι "ευθυγραμμισμένος" με την κυβερνητική πολιτική. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από τη σχέση του με τον κ. Σημίτη. Ανεξάρτητα, δηλαδή, από τη διαπάλη για την καρέκλα, η συμφωνία και των δυο για την πολιτική που θα εφαρμόζει ο κάτοχος της καρέκλας, είναι υπαρκτή. Επειδή, δε, το θέμα δεν είναι προσωπικό, θα μπορούσε να το επεκτείνει κανείς. Τόσο οι "εκσυγχρονιστές", όσο και η λεγόμενη "εσωκομματική αντιπολίτευση" (σε όλα της τα κομμάτια και σε όλες της τις αποχρώσεις) είναι ευθυγραμμισμένοι, όσον αφορά την προώθηση της ακολουθούμενης πολιτικής.

***

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στα περί Σημίτη - Τσοχατζόπουλου. Την περασμένη Παρασκευή, στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός προέβη με την ομιλία του σε μια ωδή προς το νεοφιλελευθερισμό. Ακολούθησε στο βήμα ο Α. Τσοχατζόπουλος. Πιο εύκολο είναι να ανακαλυφθεί η ...χαμένη Ατλαντίδα, παρά οποιαδήποτε ουσιαστική διαφορά στις δυο τοποθετήσεις. Βέβαια, οι τόνοι διέφεραν. Βέβαια, το προφίλ του δεύτερου καθιστούσε πιο "οικείες" σ' αυτόν τις κάλπικες αναφορές περί "αριστεράς". Ομως, η ουσία παραμένει. Και καλό είναι να ασχολούμαστε με την ουσία, που δεν αφορά, όπως είπαμε, μόνο τους δυο πολιτικούς, αλλά και τους εσωκομματικούς "στρατούς" τους. Και αυτή η ουσία θα παρέμενε ακέραια, είτε ο Τσοχατζόπουλος πήγαινε στο Συνέδριο της Νεολαίας, είτε τώρα που πήγε στα ...Γιάννενα.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ