Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλεται η αυταρχική συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου

Σε 48ωρη αποχή αποφάσισε να προχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ συγκαλεί συνέλευση των μελών του για τις 4 Μάρτη

Ο αυταρχισμός και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, που οδηγείται η κυβέρνηση, εκφράστηκε στην πιο χυδαία και ακραία εκδοχή του, με την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Οσοι, όμως, διατηρούσαν, έστω και κάποιες μικρές αμφιβολίες, θεωρώντας ως αιτία την ιδιόμορφη συμπεριφορά του υπουργού, οι χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα,που κάλυψε πλήρως τον ανεκδιήγητο υπουργό, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Σημίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για τα χτεσινά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον υπουργό Δικαιοσύνης: "Ο κάθε υπουργός χειρίζεται τα θέματα του υπουργείου του, όπως εκείνος νομίζει"!

Ετσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συντάχθηκε πλήρως με τον υπουργό Δικαιοσύνης, όταν εκείνος:

  • Βρίζει χυδαιότατα τον πρόεδρο του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Και κάτι παραπάνω. Κλείνει τις πόρτες του κτιρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν αφήνει μέλη του ΔΣ του συλλόγου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
  • Δεν αφήνει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου για να κάνουν τη δουλιά τους.

Μάλιστα, σε συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, γιατί όχι μόνο δεν παρασχέθηκαν διευκολύνσεις στους δημοσιογράφους να κάνουν το έργο τους, αλλά εμποδίστηκαν, ο Δ. Ρέππας απάντησε: "Πιστεύω, ότι παρέχεται κάθε νόμιμη διευκόλυνση"!Και όλ' αυτά, τη στιγμή που δύο διμοιρίες των ΜΑΤ χτες το πρωί είχαν παραταχθεί έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πάντως, το ΔΣ του ΔΣΑ σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση εξέφρασε την οδύνη του και αποδοκίμασε την απρόκλητη και βάναυση επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη αποχή την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, στις 25 και 26 Φεβρουαρίου και να συγκαλέσει συνέλευση των μελών του στις 4 Μαρτίου. Επίσης, θα πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της κυβέρνησης, στον πρόεδρο της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα, σε διεθνείς νομικούς οργανισμούς, καθώς και σε κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ, ο Α. Ρουπακιώτης κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ευτελίζει τους θεσμούς, παίζει το ρόλο του μπράβου, η συμπεριφορά του υπερβαίνει κάθε όριο ευπρέπειας.

Εκφραση του κυβερνητικού αυταρχισμού

Ο Β. Δημόπουλος,μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της "Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) τόνισε ότι η συμπεριφορά Γιαννόπουλου είναι γενικότερο ζήτημα άσκησης πολιτικής της κυβέρνησης. "Η χυδαία συμπεριφορά Γιαννόπουλου, σημείωσε ο Β. Δημόπουλος, δεν είναι τίποτα άλλο από την έκφραση του κυβερνητικού αυταρχισμού και βέβαια είναι προσβολή του πολιτικού πολιτισμού".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Β. Δημόπουλος ανέφερε ότι ο Ε. Γιαννόπουλος είναι πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Τα προβλήματα που του έθεσαν οι δικηγόροι, ξεπερνούσαν τον κλάδο τους και αφορούσαν γενικότερα τη δικαιοσύνη, τη λειτουργία και την απονομή της.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΣΑΚΔΑ είπε ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του που καλύπτει τις πράξεις του Ε. Γιαννόπουλου. "Αναρωτιόμαστε, κατέληξε ο Β. Δημόπουλος, αν ύστερα από αυτή τη διάσταση και το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και του νομικού κόσμου της χώρας, αν μπορεί να προϊσταται του υπουργείου Δικαιοσύνης ο συγκεκριμένος υπουργός".

Αλλα πάλι μέλη του ΔΣ μίλησαν για φασιστική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργού και κατάγγειλαν την ιδιόρρυθμη ασυλία, που απολαμβάνει, από τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης.

Τη συμπεριφορά του Ε. Γιαννόπουλου καταδίκασαν χτες τα κόμματα ΝΔ, ΔΗΚΚΙ, Συνασπισμός και Πολιτική Ανοιξη, ενώ το ΚΚΕ ήδη με προχτεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Ε. Γιαννόπουλος εκφράζει "με τον πιο χυδαίο τρόπο τον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ