Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΕΤ
Ανησυχία για τη μεταπώλησή της

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Αναξιόπιστη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής την απάντηση της κυβέρνησης στη Βουλή ότι δεν τίθεται θέμα μεταπώλησης της ΑΓΕΤ - Ηρακλής, εξέλιξη που θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την τύχη των εργαζομένων και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι και το 1996, παραμονή της πώλησης των μετοχών της ΑΓΕΤ, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δε θα πουληθούν οι μετοχές στους Ιταλούς και ξημερώματα μαθεύτηκε ότι είχε γίνει η μεταπώληση. Τόνισε ότι το ευρωπαϊκό καρτέλ που ενδιαφέρεται για τα ελληνικά τσιμέντα, θέλει ουσιαστικά να συρρικνώσει την ελληνική παραγωγή, για να κερδίσει το εξωτερικό εμπόριο και την αγορά που έχει κατακτήσει η ΑΓΕΤ.

Ο Χ. Πάχτας που κλήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση, είπε ότι δεν τίθεται θέμα μεταπώλησης της εταιρίας "αυτή τη στιγμή", επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ύπαρξη αυτών των σεναρίων. Επιχείρησε, επίσης, να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στην Εθνική Τράπεζα, σημειώνοντας, ότι όταν ειδοποιηθεί η Εθνική Τράπεζα από τους Ιταλούς "θα εξετάσει την πρόταση που θα της υποβληθεί και θα λάβει τις αποφάσεις της μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 1996". Τόνισε δε ότι η Εθνική Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας στις υποθέσεις της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν, είπε ο Ν. Γκατζής, καθώς η συρρίκνωση γίνεται μέρα με την ημέρα ενώ τα κέρδη αυξάνονται. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός για ευθύνη της τράπεζας, υπογράμμισε: "Εσείς ορίζετε τους διοικητές των τραπεζών. Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, εσείς τη σταθμίζετε. Οχι, πουλάμε και ό,τι προκύψει. Εδώ πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες που έχει η Εθνική Τράπεζα με τη σύμβαση που υπεγράφη. Η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει να τηρηθούν οι όροι της. Οχι άλλος αφελληνισμός πια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ