Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δικομματικός διαγκωνισμός για "λιγότερο κράτος"

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα

Με την Επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα ασχολήθηκε χθες η Ολομέλεια της Βουλής. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την επίσπευση των υποσχέσεων της κυβέρνησης Σημίτη για "μείωση του κράτους και κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών", ενώ άσκησε κριτική στους αρμόδιους υπουργούς για "μαζικές αναξιοκρατικές προσλήψεις", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, επισήμανε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία διαγωνίζονται στην εκμετάλλευση της δημόσιας διοίκησης με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις και τον κομματισμό.

Σημείωσε επίσης ότι συνολικά σήμερα η δημόσια διοίκηση πρέπει να κινηθεί σε μια διαφορετική φιλολαϊκή κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, στα πλαίσια μιας γενικότερης ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των προτάσεων του ΚΚΕ, για την αλλαγή αυτή, κάνοντας λόγο για ένα δημοκρατικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ο οποίος θα κατοχυρωθεί και συνταγματικά, καθώς και για τη δημιουργία καθεστώτος μετατάξεων με αξιοκρατικά "μετρήσιμα" κριτήρια. Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση σήμερα προωθεί σειρά μέτρων με στόχο τη συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, γεγονός στο οποίο συναινεί και η Νέα Δημοκρατία ζητώντας την ταχύτερη εφαρμογή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ