Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντική εκδήλωση - συζήτηση για το Μέτωπο

Σήμερα στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", με τη συμμετοχή πλήθους παραγόντων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος

Η κεντρική πολιτική πρόταση για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου πάλης, που επεξεργάστηκε το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, αποτελεί το αντικείμενο της εκδήλωσης - δημόσιας συζήτησης, που οργανώνει σήμερα στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" (Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος) το ΚΚΕ. Στην εκδήλωση - αρχίζει στις 9.00 το πρωί και προγραμματίζεται να τελειώσει αργά το απόγευμα - την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του "Ρ", και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις δεκάδων παραγόντων του μαζικού λαϊκού και του συνδικαλιστικού κινήματος, της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παραγόντων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου και η κατάθεση της συσσωρευμένης εμπειρίας από τους κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα σε πολλούς χώρους.

Οπως συγκεκριμένα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, στην πρόσφατη συνέντευξή της, "μας ενδιαφέρει να ακούσουμε, ως ΚΚΕ, τις απόψεις και τον προβληματισμό και άλλων ανθρώπων - πέραν των κομμουνιστών - με τους οποίους έχουμε συναντηθεί στα κινήματα, σε άλλες δραστηριότητες, ανεξάρτητα αν είναι κομμουνιστές ή φιλοκομμουνιστές, αν συμφωνούν μαζί μας ή όχι.Μ' αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να συζητήσουμε την πολιτική μας πρόταση. Κεντρικό ζήτημα της οποίας είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, ενός μετώπου που, οπωσδήποτε είναι κάτι παραπάνω και πολύ περισσότερο από το λαϊκό κίνημα που υπάρχει και θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Λόγος γίνεται για ένα μέτωπο που θα στηρίζει τους αγώνες, θα παίζει σημαντικό ρόλο οδηγητικό στους αγώνες και θα συμβάλει στην πορεία στην πολιτική επίλυση των προβλημάτων. Γιατί, δίχως λύση του πολιτικού προβλήματος δεν μπορούμε να μιλάμε και για λύση και των επιμέρους προβλημάτων".

Τα ζητήματα αυτά, ακριβώς, που αφορούν την ανάγκη της συγκρότησης του Μετώπου πάλης και τις δυνατότητες της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την προώθηση του Μετώπου θα συζητηθούν στη σημερινή εκδήλωση του ΚΚΕ. Και η συζήτηση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται στα πλαίσια της σημερινής συγκυρίας, όπου απέναντι στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ξεδιπλώνονται πολύμορφοι μαζικοί λαϊκοί αγώνες και αναδείχνεται η ανάγκη του παραπέρα συντονισμού, της πολύ μεγαλύτερης συσπείρωσης και συμπαράταξης των εργαζόμενων, αλλά και του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΟΡΑΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (2005-02-12 00:00:00.0)
Πλατιά αποδεκτό ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ελπίδας και πάλης (2000-11-05 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε «Κόκκινα, Ανυπότακτα, Ανατρεπτικά» (2000-02-23 00:00:00.0)
Σειρά εκδηλώσεων για τα 80χρονα του ΚΚΕ (1998-05-14 00:00:00.0)
Μεγάλη επιτυχία της δημόσιας συζήτησης για το Μέτωπο (1998-02-24 00:00:00.0)
Δημόσια συζήτηση για το Μέτωπο (1998-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ