Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σειρά εκδηλώσεων για τα 80χρονα του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, θα μιλήσει για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, σε εκδήλωση που γίνεται τη Δευτέρα, 18 Μάη

Σειρά σημαντικών εκδηλώσεων διοργανώνονται τις επόμενες μέρες στο Νομό Λάρισας και στα πλαίσια των 80 χρόνων του ΚΚΕ, με κορυφαία την εκδήλωση της Δευτέρας 18 Μάη στη Λάρισα, στην οποία θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ειδικότερα, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ,τη Δευτέρα 18 Μάη, ώρα 7 μμ, στο ξενοδοχείο "Διβάνι Παλλάς" (1ος όροφος), διοργανώνει εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση, με εισηγήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θέμα:

"Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα εναντιώνεται αποτελεσματικά στη συντήρηση και τη "νέα τάξη πραγμάτων" και θα θέτει στόχο την ανατροπή του κυρίαρχου μπλοκ δυνάμεων". Στην εκδήλωση καλούνται να πάρουν μέρος άνθρωποι - ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις, που έχουν ή είχαν ως τώρα - που προβληματίζονται, ανησυχούν, αναζητούν έναν αποτελεσματικό δρόμο για τη λύση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν το λαό και τη χώρα μας.

Ανθρωποι, που ανησυχούν για τους επεκτατικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών, και πιο ειδικά στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, για τους μεγάλους κινδύνους ανατροπής της ειρήνης.

Ανθρωποι, που δεν ανέχονται τη χειραγώγηση και τους μηχανισμούς εκμαυλισμού συνειδήσεων. Ανθρωποι με ριζοσπαστική συνείδηση, που αναζητούν φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

  • Την Τρίτη 19 Μάη 1998 και ώρα 7.30 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ προσκαλεί σε εκδήλωση - δημόσια συζήτηση, που διοργανώνει στα πλαίσια των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ με θέμα:

"Οι πρωτοπόροι κομμουνιστές παιδαγωγοί και η σύγχρονη πρόταση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνικό Σχολείο".

Ομιλήτρια θα είναι η Ρίτα Νικολαϊδου,μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Τέλος, την Κυριακή 24 Μάη, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕοργανώνει ημερίδα με θέμα: "ΚΚΕ οργανωτής των λαϊκών αγώνων, εμπνευστής και κύριος αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας".

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΠ Θεσσαλίας, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη Θεσσαλία, διαχρονικά, μέσα από τις εισηγήσεις γνωστών αγωνιστών, χάρτες περιοχών όπου έγιναν μεγάλες μάχες, με την παρουσίαση ντοκουμέντων. Η εκδήλωση πλαισιώνεται με ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση, κρίση που αγκαλιάζει όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Σήμερα που τα κατασταλτικά μέτρα, ο αντικομμουνισμός, η παραμόρφωση και η πλαστογράφηση της ιστορίας εντείνονται, η γνώση της ιστορίας του λαού μας ατσαλώνει τους αγωνιστές, διδάσκει τους εργαζόμενους, τη νεολαία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να μιλήσουμε για την ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος: Την πορεία των σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων σε συνθήκες διωγμών και κατατρεγμών, για την υπεράσπιση των ανθρώπων του μόχθου, για τη σχέση της δράσης του ΚΚΕ μ' όλες τις κρίσιμες καμπές του λαϊκού κινήματος και την ανεκτίμητη προσφορά του. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία θα προσπαθήσουν να αναδείξουν οι ομιλητές στην ημερίδα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 24 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ