Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ
Στο Μαραθώνα το αγωνιστικό ραντεβού

Στις 8.30 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής θα ξεκινήσει από τον Τύμβο η Μαραθώνια Πορεία

Η ειρήνη έχει τη δική της μέρα. Με το αγωνιστικό τους "παρών" στη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης,που θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί στις 8.30 από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 7.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως, οι φίλοι της ειρήνης πορεύονται στα βήματα του πρωτοπόρου ειρηνοδρόμου και μάρτυρα του αγώνα, Γρηγόρη Λαμπράκη.Στην πορεία που οργανώνεται από το μαχόμενο κίνημα ειρήνης την ΕΕΔΥΕ και τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" δηλώνουν συμμετοχή πλήθος μαζικών φορέων, όπως συνδικαλιστικές οργανώσεις, δήμοι και κοινότητες.

Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης και οι κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" βρίσκονται τις μέρες αυτές σε διαρκή συναγερμό για την προετοιμασία της Μαραθώνιας Πορείας, δεκάδες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συνάντηση της Κυριακής.

Οι νέοι αναμένεται να έχουν ξεχωριστή παρουσία από την έναρξη της πορείας και να διατρανώσουν την αδούλωτη θέλησή τους να ζήσουν ειρηνικά χωρίς ξένους "προστάτες".

Το πρόγραμμα της πορείας

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης έχει ως εξής:

- 8 π.μ.: Τελετή έναρξης.

- 8.30 π.μ.: Εκκίνηση της Πορείας.

- 9.30 π.μ.: Στάση στη Νέα Μάκρη,χαιρετισμός από την Επιτροπή Ειρήνης Ν. Μάκρης.

- 12 μ.: Στάση στη Διασταύρωση Ραφήνας,χαιρετισμός Επιτροπής Ειρήνης Ραφήνας.

- 1.30 μ.μ.: Στάση στο Πικέρμι,χαιρετισμός από το ΕΚΑ και την ΠΕΑΕΑ.

- 3.30 μ.μ.: Στάση στην Παλλήνη,χαιρετισμοί από δήμαρχο, την ΑΔΕΔΥ και ΟΓΕ.

- 5.00 μ.μ.: Στάση στην ΕΡΤ,διαμαρτυρία.

- 5.30 μ. μ.: Αγία Παρασκευή χαιρετισμοί από δήμαρχο, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και τη ΓΣΕΕ.

- 7.30 μ.μ.: Τερματισμός στο Πεδίον του Αρεως, μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Χαιρετισμός από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", τον πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ, Θεοχάρη Παπαμάργαρη. Κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελο Μαχαίρα.Ψήφισμα. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα εξής:

1. Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

2. Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - για την αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.

3. Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

4. Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Πεδίον του Αρεως.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ. καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 3827.303, 3844.853.

Πούλμαν για τη Μαραθώνια Πορεία

Οι Επιτροπές Ειρήνης των συνοικιών της Αθήνας και του Πειραιά δρομολογούν πούλμαν για τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία στις 17 του Μάη:

  • Στου Ζωγράφου στις 7.00 πμ από την πλατεία Γαρδένιας για Μαραθώνα, στις 3.00 μμ από πλ. Γαρδένιας και στις 3.15 μμ από την πλατεία Κύπρου για την Παλλήνη.
  • Στο Βύρωνα στις 7.00 πμ από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης για Μαραθώνα.
  • Στον Αγιο Δημήτριο με το πούλμαν του δήμου στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο.
  • Στον Ταύρο στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο.
  • Στην Πεύκη στις 7.15 πμ από την 13η στάση και στις 7.30 πμ από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου.
  • Στην Καλλιθέα στις 7.00 πμ για Μαραθώνα και στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή, από πλατεία Δαβάκη.
  • Στη Ν. Φιλαδέλφεια στις 6.45 πμ από πλατεία Πατριάρχου - Εμπορική Τράπεζα.
  • Στη Ν. Ιωνία στις 7.15 πμ από Σταθμό Ηλεκτρικού.
  • Στη Ν. Σμύρνη στις 4.00 μμ για Αγία Παρασκευή από την Ομήρου 68.
  • Στο Αιγάλεω από την Πλατεία Εσταυρωμένου στις 6.30 πμ,την Αγία Βαρβάρα, πλατεία Αγ. Ελεούσας στις 6.45 πμ και από το Παλατάκι (Χαϊδαρίου) στις 7.00 πμ.
  • Στην Αχαρνών από τον Αγιο Παντελεήμονα στις 6.45 πμ,από την πλατεία Κυψέλης στις 7.00 πμ και από την Αγία Βαρβάρα Πατησίων στις 7.15 πμ.
  • Στην Κοκκινιά από τις 6.45 πμ από Πλατεία Κουμπάκη Νεαπόλεως, με στάσεις στην Πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας και στην Παιδική Στέγη Νίκαιας, για Μαραθώνα και στις 2.00 μμ από την Πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας για Παλλήνη.
  • Η Παμπειραϊκή Επιτροπή από το Δημοτικό Θέατρο στις 7.00 πμ για Μαραθώνα και στις 2.00 μμ για Παλλήνη. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΠΕΔΥΕ: 4170.714, 4124.695,4115.026.
  • Στο Χολαργό από την Πλατεία Δημοκρατίας στις 6.45 μμ με διαδρομή από Πλ. Κύπρου και τέρμα Λεωφορείων Χολαργού.
  • Στο Γαλάτσι στις 6.45 πμ από το Παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεϊκου).
  • Στην Αργυρούπολη στις 6.30 πμ από το Δημαρχείο για Μαραθώνα και στις 4.15 μμ από το Δημαρχείο για Αγ. Παρασκευή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ