Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Η προσπάθεια εξωραϊσμού δε θα περάσει

Την προκλητική επίσκεψη Μπερνς στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής και τις αυταρχικές ενέργειες από τους υπεύθυνους του σχολείου, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ και επισημαίνει:

"Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη νέα προκλητική επίσκεψη του "ανθύπατου" καθώς και τις ενέργειες τρομοκρατίας των απολογητών αυτής της πολιτικής, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να τον καλύψουν. Την ίδια στιγμή που η χώρα του ετοιμάζει τη διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου, την ίδια στιγμή που σπρώχνουν σε αιματοκύλισμα τους λαούς των Βαλκανίων για να επιβάλουν τα συμφέροντα και την κυριαρχία τους, ο Ν. Μπερνς προσπαθεί να εξωραϊσει αυτήν την πολιτική. Αυτήν τη φορά διάλεξε να διαφημίσει το προφίλ των ΗΠΑ στις ευαίσθητές ηλικίες παιδιών γυμνασίου, στην Αγ. Παρασκευή, αγνοώντας τις αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών και των μαζικών φορέων της περιοχής.

Παράλληλα, εξαπολύθηκε ένα κύμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού από την πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου. Οι μαθητές που έπαιρναν προκηρύξεις του φιλειρηνικού κινήματος και αντιδρούσαν στην επίσκεψη, απειλούνταν με αποβολές!

Η επίσκεψη απέτυχε, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στον Αμερικάνο επικυρίαρχο και στους εμπνευστές της φιέστας. Αυτές θα είναι οι απαντήσεις που θα δέχεται από δω και πέρα, σε όλες τις προκλήσεις του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ