Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φουντώνει η φιλειρηνική δραστηριότητα

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης, την Κυριακή 24 Μάη από το Στρατόπεδο "Νταλίπη",κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του φετινού Δεκαήμερου Ειρήνης που οργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ).

Στα πλαίσια των δεκαήμερων εκδηλώσεων, το Σάββατο 16 Μάη η ΝΔΕ οργανώνει μηχανοκίνητη πορεία ειρήνης, που θα ξεκινήσει από το Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Σάντα Κιλκίς και θα καταλήξει στην πόλη του Κιλκίς. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10 το πρωί. Μία ώρα αργότερα οι αγγελιοφόροι της ειρήνης θα ξεκινήσουν με μηχανές και αυτοκίνητα για να μεταφέρουν το μήνυμα αντίστασης στην επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει τη Νέα Σάντα του Κιλκίς σε έδρα της Βαλκανικής ΝΑΤΟικής Ταξιαρχίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην είσοδο του Κιλκίς, απ' όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία ειρήνης μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης με κυρίαρχο σύνθημά τους το: "Είμαστε νέοι δεν προσκυνάμε, στον ιμπεριαλισμό με αγώνες απαντάμε".

Την επόμενη Τετάρτη 20 Μάη,η Θεατρική Ομάδα της ΝΔΕ θα παρουσιάσει "Τις πανουργίες του Μπερτόλδου". Μια θεατρική παράσταση του Γ. Σκούρτη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Αρχαιολογικού Μουσείου 29, απέναντι από το Γενί Τζαμί).

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο εφταήμερο, οργανώνονται μικρές περιφερειακές εκδηλώσεις από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, να μετατρέψουν την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο για την εφαρμογή των σχεδίων τους στα Βαλκάνια.

Την Κυριακή 24 Μάη οι φίλοι της ειρήνης θα πορευτούν στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 10 το πρωί έξω από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" στο Φοίνικα. Από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ