Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Μέγα το πλήθος των εκδηλώσεων

Μέγα πλήθος εκδηλώσεων των Επιτροπών Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες, προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ετσι έχουμε:

Σήμερα Πέμπτη

  • Η ΠΚΣ στη ΣΤΕΦ, ΤΕΙ Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση για την ειρήνη στις 12.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής.
  • Το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης διοργανώνει εκδήλωση στο σχολείο,αφιερωμένη στην ειρήνη, στις 2.00 μμ στο αμφιθέατρο του σχολείου.
  • Ο Σύλλογος Σπουδαστών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, με απόφασή του, συμμετέχει στο 20ό Δεκαήμερο Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ και διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Διεθνής ύφεση, προοπτικές της ειρήνης σήμερα" στις 12 το μεσημέρι στο Μεγάλο Αμφιθέατρο. Η εκδήλωση, εκτός από την καταγγελία, μέσα από τις ομιλίες, των εγκληματικών ΝΑΤΟικών σχεδίων στα Βαλκάνια, περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, σκίτσου και ζωγραφικής των σπουδαστών της Σχολής, με θέμα την ειρήνη, καθώς και συναυλία.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών διοργανώνουν πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, από την Πλατεία Αμερικής, στις 7.00 μμ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πετραλώνων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η Νέα Δομή του ΝΑΤΟ", στις 7.00 μμ στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 8.00 μμ,κεντρική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΕΕΔΥΕ, Θανάση Παφίλη πλαισιωμένη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα χορευτικά του 12ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας, από την παιδική χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Αγ. Τριάδας και το Νεανικό Μουσικό συγκρότημα "Νταλκάδες".
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" (ΝΔΕ) διοργανώνουν λαμπαδηδρομία - πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο Κέντρο και τις γειτονιές του Αιγάλεω. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 8.00 μμ από την πλατεία Δαβάκη Αιγάλεω και θα καταλήξει στην πλατεία Εσταυρωμένου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου διοργανώνει κεντρική εκδήλωση με θέμα: "Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος", με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Ν. Φωτιάδη.Επίσης από τις 15 - 25 Μάη διοργανώνει Δεκαήμερο Ενημέρωσης για τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ, το εξοπλιστικό πρόγραμμα, τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις.

Αύριο Παρασκευή

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια, Αιγαίο, Κύπρος" στην Πλατεία Πλυτά, στις 6.00 μμ.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής από παιδιά για την ειρήνη, δημοτικούς χορούς από το "Σύνδεσμο Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών" και ροκ μουσική από δύο ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει συγκέντρωση από το άγαλμα Ειρήνης στο Νησάκι, όπου θα ξεκινήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία. Θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι του Δήμου με τη Ρεμπέτικη Κομπανία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης σε συνεργασία με το δήμο διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου στις 8.00 μμ, με ομιλία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία των απανταχού Κέων και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό Κρητών "Αρκάδι".
  • Η "Νεανική Δράση" και η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Γενικότερες εξελίξεις στα ζητήματα της ειρήνης" στις 7.00 μμ στην Πλατεία Συμηργιώτη, με ομιλητή τον Αντ. Αντανασιώτη,μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γκύζη διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ από την Πλατεία Γκύζη στις 6.00 μμ έως το Πεδίον του Αρεως.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου (οδός Βεντούρη 54 δίπλα από το Δημαρχείο) στις 6.30 μμ με θέμα τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και το ρόλο του στα Βαλκάνια. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παράσταση Καραγκιόζη από τον Μαμάη και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου.
  • Οι Κινήσεις "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων και Ν. Λιοσίων διοργανώνουν λαμπαδηδρομία από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης στις 8.00 μμ και την πλατεία Αγ. Αναργύρων, που θα καταλήξουν στην πλατεία των Ν. Λιοσίων στις 9.00 μμ και θα ακολουθήσει εκδήλωση, με ομιλήτρια την Α. Σεχίδου και μουσικό πρόγραμμα από συγκροτήματα της περιοχής.
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κερατσινίου σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο της πόλης διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Γέφυρα ειρήνης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία", στις 7.30 μμ στην Πλατεία Λαού. Κεντρικός εισηγητής ο γγ της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης,ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαθητές του 3ου Λυκείου, η Ζωή Σώκου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινοτήτων αλλοδαπών. Επίσης θα γίνει βράβευση έργων ζωγραφικής με αντιρατσιστικό θέμα, των μαθητών της Στ τάξης από 25 Δημοτικά Σχολεία του Κερατσινίου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, την Αφρική, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο. Συμμετέχουν επίσης οι Μανώλης Μανουσέλης και Μαριάνα Ζορμπά, που θα κλείσουν την εκδήλωση με καλό ελληνικό τραγούδι.
  • Η ΝΔΕ Περιστερίου διοργανώνει λαμπαδηδρομία στις 7.00 μμ από Θηβών και Παναγή Τσαλδάρη μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και γειτονιές με μοίρασμα προκηρύξεων και κάλεσμα για τη Μαραθώνια Ππορεία.
  • Η ΝΔΕ Μαρουσίου διοργανώνει λαμπαδηδρομία - πικετοφορία στις 8.00 μμ από το Ηλιακό Χωριό στην πλατεία του Ηλεκτρικού σταθμού στο Μαρούσι. Θα ακολουθήσει συναυλία.
  • Οι Κινήσεις "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" του Δήμου Αθήνας,ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών σχολών, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας και οι Επιτροπές Νέων των Σωματείων της Αθήνας διοργανώνουν πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μμ από την πλ. Κάνιγγος, για το μοίρασμα προκηρύξεων και κάλεσμα στη Μαραθώνια Πορεία.
  • Η ΝΔΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Πατησίων πραγματοποιούν πικετοφορία ειρήνης, προπαγάνδισης της Μαραθώνιας Πορείας, στις 8.00 μμ από την Κριτοβουλίδου και Σημαντήρα και θα καταλήξει στην πλατεία Θυμαρακίων.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου διοργανώνουν πικετοφορία που ξεκινά στις 6.30 μμ από την Πλατεία Κολωνακίου, με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γυναικών και των Παραρτημάτων της Εθνικής Αντίστασης.
  • Η ΝΔΕ Πάτρας διοργανώνει πικετοφορία και εξορμήσεις στα σχολεία, καταγγελίας των ΝΑΤΟικών σχεδίων στα Βαλκάνια. Οι Σύλλογοι του Φυσικού και των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας συμμετέχουν στην πικετοφορία στις 7.00 μμ στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου (Πολυκλαδικό).

Το Σάββατο 16 Μάη

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει εκδήλωση με τα 2ο, 5ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, με πολιτιστικό πρόγραμμα στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 8.00 μμ.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βράβευση εκθέσεων μαθητών για την ειρήνη, απαγγελίες, χορευτικό και συναυλία με τη μεικτή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δάφνης, ενώ συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Γαρδένιας όπου παιδιά θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη στις 6.30 μμ.Θα ακολουθήσει ομιλία στις 8.00 μμ με θέμα: "Βαλκάνια - Κύπρος" και η εκδήλωση θα κλείσει με παράσταση Καραγκιόζη από τον Κυριάκο Δεσύλλα.
  • Με την επιμέλεια του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης, τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη στον παιδότοπο της κεντρικής πλατείας από τις 6.00 μμ μέχρι τις 8.00 μμ.
  • Ο "Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης" διοργανώνει εκδήλωση στις 6.00 μμ στην πλατεία Αγ. Μαρίνας (τέρμα Λεωφορείων Ανθούπολης). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικό συγκρότημα και συναυλία.
  • Η ΝΔΕ Γαλατσίου - Χαλανδρίου οργανώνουν μουσική εκδήλωση στις 8.00 μμ στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.
  • Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών οργανώνει συζήτηση με φιλειρηνικό περιεχόμενο, στις 12.00,στο ΕΚΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αιγίου διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία στη Ροδοδάφνη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει αγώνες σκακιού Σιμουλτανέ με τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πόλης στην αίθουσα Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στις 6.00 μμ με συμμετοχή των πρωταθλητών Φαχιρίδου και Βαφέα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Εβρου διοργανώνει εκδήλωση στις 7.00 μμ στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης μαζί με τη ΝΔΕ, στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη.

Την Κυριακή 17 Μάη

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ για τη Νεολαία (2.000 μ.) στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, στους δρόμους της πόλης. (Αφετηρία στις 10.30 πμ, τερματισμός: Πλατεία Καπνεργάτη). Θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Για πληροφορίες στον κ. Κώστα Μακέδο τηλ. 837.574 και 838.058.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Εβρου διοργανώνει εκδήλωση στις 6.30 μμ στην Αλεξανδρούπολη στο χώρο του φάρου και πορεία ειρήνης στους δρόμους της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ