Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Υπεράνω" αλλά και μαζί με τα διαπλεκόμενα!

Να εμφανιστεί τιμητής της διαφάνειας, αλλά και ταυτόχρονα να μη... δυσαρεστήσει κανένα από τα εμπλεκόμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, αποσαφηνίζοντας τη θέση της απέναντι στις υποθέσεις του"Ξυστού" και της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, σε δήλωσή του για την ψηφιακή τηλεόραση, περιορίζεται σε γενικόλογες διαπιστώσεις όπως ότι η κυβέρνηση προωθεί την ψηφιακή "υπό καθεστώς απαράδεκτης και επιζήμιας αδιαφάνειας" και ρίχνει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, προτείνοντας να αναλάβει... η κυβέρνηση πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση του απαραίτητου νομικού πλαισίου διαφάνειας.

Ανεπίσημα, ωστόσο, πηγές της Ρηγίλλης, προφανώς για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, δηλώνουν ότι η ρύθμιση που γίνεται για την ψηφιακή είναι μονομερής και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την εκχώρηση του τεράστιου αυτού "εθνικού κεφαλαίου" με συγκεκριμένους κύκλους.

Το θέμα απασχόλησε και την Επιτροπή Διαφάνειας της ΝΔ, αλλά πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο εκπρόσωπος έσπευσε να πάρει θέση. Στην Επιτροπή Διαφάνειας συζητήθηκε, ωστόσο, η υπόθεση του λαχείου "Ξυστό". Οι βουλευτές της ΝΔ κατέληξαν ότι θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και να κληθούν εκεί οι παράγοντες, που εμπλέκονται να δώσουν εξηγήσεις. Εξετάστηκε μάλιστα, να ζητηθεί η συνδρομή των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να συζητηθεί το θέμα, όπως έγινε με την υπόθεση της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Μετά τη συνεδρίαση ο βουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι "το Ξυστό είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους", ενώ ο Γ. Σούρλας είπε ότι ο τόπος κυβερνιέται από μια ανώνυμη εταιρία συμφερόντων, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Σημίτης.

Ανεπίσημα, πάντως, η Ρηγίλλης διαρρέει ότι ο τρόπος εφαρμογής της σύμβασης για το ξυστό - και όχι η ίδια η σύμβαση - είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα.

  • Την άμεση παραπομπή των θεμάτων του "Ξυστού", της Φλώρινας και της ψηφιακής τηλεόρασης σε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, μετά από συνεννόηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρότεινε από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ. Αν η κυβέρνηση αρνηθεί τη σύστασή τους, τότε το λόγο θα πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη, αναφέρεται στη δήλωση του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ