Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεδρίαση υπό το πνεύμα Σπράου

Σε μια προσπάθεια να δώσει ενωτικό στίγμα - μήνυμα προς την "εσωκομματική αντιπολίτευση" κινείται, σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος που αρχίζει αύριο με θέμα την κοινωνική πολιτική. Ενδεικτικό είναι ότι το κείμενο της εισήγησης εκ μέρους του ΕΓ που θα αναγνωστεί στην ΚΕ, μαζί με τους Μ. Παπαϊωάννου και Χρ. Πρωτόππαπα έχει αναλάβει να συντάξει και ο Π. Οικονόμου. Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα μέλη της ηγετικής ομάδας προβαίνουν σε "αυτοκριτικές" αναφορές όσον αφορά το "λάθος" της προβολής (σ.σ.: όχι της εφαρμογής) των θέσεων Σπράου γύρω από τα κοινωνικο - ασφαλιστικά ζητήματα, προσπαθώντας να αφαιρέσουν έδαφος από εκείνους που θα 'θελαν να αξιοποιήσουν κριτικά το γεγονός για εσωκομματική κατανάλωση.

Από την πλευρά της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης", οι αρχικές σκέψεις για κατάθεση κειμένου - πλατφόρμας στη συνεδρίαση, φαίνεται να εγκαταλείπεται, καθώς προκρίνεται η άποψη πως πρέπει να ζητήσουν και να λάβουν το λόγο όλα τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη των "διαφωνούντων".

Το σίγουρο είναι ότι το κλίμα μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης μάλλον θα είναι βαρύ, καθώς σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι εργαζόμενοι της Ιονικής εμμένουν στην απόφαση να διαδηλώσουν έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση για ξεπούλημα της Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ