Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Ενημέρωση που εμπνέει ανησυχίες

Την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος

Ανησυχίες και μόνο μπορεί να εμπνεύσει η χτεσινή ενημέρωση που παρέσχε για το θέμα της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004 ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος,στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού ανέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά θέματα της υπόθεσης, όπως η χρηματοδότηση - προϋπολογισμός ή η τήρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Παράλληλα, από τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής δεν έλειψε και η σκανδαλολογία εξαιτίας καταγγελιών από την πλευρά της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων για την Ολυμπιάδα έχει ήδη γίνει, αναφερόμενος στο 85% των προβλεφθέντων, παρ' όλα αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των ως τώρα σχεδίων, ιδιαίτερα όσον αφορά την επέκταση του Ολυμπιακού Χωριού που προβλέπεται να γίνει στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. Παρ' όλα αυτά, επισήμανε πως οι οικονομικές αρμοδιότητες στη διοργάνωση βρίσκονται στην ευθύνη της εταιρίας των Ολυμπιακών Αγώνων και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενημερώσει. Αντίθετα, όμως, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη,για το αν η εταιρία προτίθεται να πάρει μέτρα για την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και της λογικής της ευγενούς άμιλλας, όπως για παράδειγμα στα σχολεία, ο υπουργός σχολίασε πως "δεν αναθέτουμε στην εταιρία τη διακυβέρνηση της χώρας".

Πάντως, τα πνεύματα οξύνθηκαν στην επιτροπή, όταν η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά έκανε λόγο για συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την επέκταση του Ολυμπιακού Χωριού, και από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε από τη βουλευτίνα να ανακαλέσει. Κατηγόρησε παράλληλα τη ΝΔ ότι υποτάσσει την υπόθεση της Ολυμπιάδας σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ