Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμική απάντηση όταν και όπου βγαίνουν "παγανιά"

H προσπάθεια εξωραϊσμού της επίσημης πολιτικής των ΗΠΑ, στους Ελληνες "υπηκόους" (όπως θεωρούν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, τον λαό και τη νεολαία μας) είναι - και αυτό δεν κρύβεται άλλωστε - από τους πρωταρχικούς στόχους του κ. Μπερνς. Την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί "Ράμπο", δημιουργούν τάγματα θανάτου σε όλο τον κόσμο και, πριν κλείσει η μια εστία πολέμου, ανοίγει άλλη, στο Κόσσοβο, στο Ιράκ και αλλού, έρχεται ο δημοσιοσχεσίτης πρέσβης τους, να "πλασάρει" τις θέσεις της χώρας του, για καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών, για κοινή προσπάθεια με στόχο την πρόοδο και... στα θέματα του περιβάλλοντος, για οικολογική συνεργασία. Αναμφισβήτητα και στα προβλήματα του περιβάλλοντος οι αμερικανικές πολυεθνικές και τα στρατιωτικοβιομηχανικά τραστ έχουν τα πρωτεία αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση: στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

***

Xτες ο Αμερικανός γκαουλάιτερ "χτύπησε" λοιπόν, με επίσκεψη - επιθεώρησή του στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής με τη δικαιολογία "να δει από κοντά πώς λειτουργεί στο σχολείο το πρόγραμμα Globe, που είναι ένα διεθνές πρόγραμμα για την περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των νέων και συνδέει μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ χιλιάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο". Φυσικά ο ουσιαστικός λόγος ήταν άλλος. Η επίδειξη της "δυνατότητας" του Αμερικανού "ανθύπατου" να περιοδεύει και να παρεμβαίνει ανά τη χώρα για όποιο λόγο θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει, με τους δικούς του όρους.

Την πλαστή εικόνα της δήθεν "ευαισθητοποίησης" του Αμερικανού γκαουλάιτερ για θέματα περιβάλλοντος, χάλασαν οι δεκάδες νέοι και νέες της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", που παρά τη μυστικότητα που κρατήθηκε από την αρχή της οργάνωσης της συγκεκριμένης επίσκεψης, βρέθηκαν έξω από το σχολείο και χάλασαν τη βιτρίνα της φιέστας, που είχε στηθεί, μάλιστα με επιδίωξη του ίδιου του κ. Μπερνς, που ήταν αυτός που ζήτησε την "επίσκεψη".***

Oι νέοι της "Νεανικής Δράσης" για άλλη μια φορά όπως το τελευταίο διάστημα, στου Ζωγράφου, στο Φάληρο, στη Θεσσαλονίκη και αλλού απέδειξαν την ετοιμότητά τους να μην αφήσουν τον Αμερικανό τοποτηρητή να αλωνίζει στη χώρα μας και διατράνωσαν την αδούλωτη θέληση όχι μόνο τη δική τους αλλά και μεγάλης μερίδας της νεολαίας και του λαού να ζήσουν ειρηνικά χωρίς "προστάτες" και επικυρίαρχους. Η άμεση αυτή κινητοποίηση των νέων δείχνει και κάτι άλλο. Οτι οι "κεραίες" του λαϊκού φιλειρηνικού κινήματος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτές, ώστε να μην αφήνεται καμιά δυνατότητα στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές να "παραμυθιάζουν" μαθητές σχολείων και όχι μόνο. Να παίρνουν δυναμική απάντηση όπου και όταν βγαίνουν "παγανιά" για τον εξωραϊσμό της εγκληματικής πολιτικής τους.

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ